„БСП за България“-Перник: Поклон пред величието на всички, загинали за свободата на България!
Секция: ПОЛИТИКА
03 Март 2017 13:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„БСП за България“-Перник: Поклон пред величието на всички, загинали за свободата на България!

/КРОСС/ Кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България" в Перник се включиха в общоградското шествие по случай 139-та годишнина от освобождението на България и положиха цветя на паметника на Апостола на свободата Васил Левски.

По-рано през деня водачът на листата Станислав Владимиров и кандидатите за народни представители Евдокия Асенова, инж. Любомир Бонев, Венета Петрова и проф. Светлана Шаренкова - член на Националния съвет на БСП и председател на форум "България-Русия", бяха гости на тържествата по повод празника в гр. Радомир. Кандидатите за народни представители Евелина Венкова и инж. Михаил Михайлов положиха цветя на паметника на поета-революционер Христо Ботев.

Проф. Светлана Шаренкова се присъедини към поздравлението на социалистите към перничани като заяви, че „Трети март е празник на една историческа победа! Ден на жадуваното освобождение от пет вековно робство! Незабравима дата, свещена, изстрадана, чакана столетия!" Тя добави, че подвигът на този ден е неизмерим, неподвластен на времето. „Защото всеки българин го носи в душата си. Защото споменът за него разпалва, пречиства с онази изконна обич към Отечеството, която ни прави горди българи", каза още Шаренкова.