Азербайджан разследва компании от България, Румъния, Швейцария, Уругвай и Аржентина
Секция: СВЯТ
04 Март 2017 13:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Азербайджан разследва компании от България, Румъния, Швейцария, Уругвай и Аржентина

/КРОСС/ Главната прокуратура на Азербайджан разследва материали, получени от Министерството на външните работи, във връзка с незаконна икономическа дейност на юридически лица на окупираните от въоръжените сили на Армения територии на Азербайджан, съобщава Azeri Press Agency.

Разследването е започнато по подозрения, че ръководителите на редица компании от Швейцария, България, Уругвай, Аржентина, Румъния и други страни от 1999 до 2017 г. нееднократно са преминавали държавната граница на Азербайджан през територията на Армения. Смята се, че те са създали съвместно с други лица на окупираните азербайджански територии предприятия без държавна регистрация, предвидена в закона на Азербайджан.

По този начин с дейността си те са нанесли щети в голям размер - конкретно чрез експлоатацията на природните ресурси и полезни изкопаеми - и са получили незаконни приходи.
Не на последно място ръководителите са заподозрени, че са извършвали действия, насочени към укрепване на окупацията и нарушаване на териториалната цялост на Азербайджан.

Във връзка с това следственото управление по тежки престъпления към Главната прокуратура на Азербайджан е повдигнало наказателно дело, започнато е разследване.