Неправилно преминаване на автомобил през жп прелез взе жертва
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Март 2017 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Неправилно преминаване на автомобил през жп прелез взе жертва

/КРОСС/ Жена е загинала при неправилно преминаване на автомобил през жп прелез в района на село Ковачево, каза за Радио „Фокус" говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов. Той уточни, че сигналът за инцидента е подаден около 11.00 часа.

„Преминаващият влак от Пловдив за София се е сблъскал с лек автомобил „Фолксваген" на охраняем жп прелез в района на село Ковачево. Това е станало при спусната бариера и включени светлинна и звукова сигнализация. Водачът е решил да премине през прелеза и автомобилът е бил ударен от влака. Починалата е възрастна жена - на 70 години, от град Белово. Автомобилът е бил управляван от нейния син - на 43 години, също от Белово", обясни Мирослав Стоянов.

Той каза още, че в колата е пътувал и бащата, който е в тежко състояние и заедно със сина е откаран в МБАЛ - Пазарджик.

„Два екипа на пожарната са рязали автомобила, за да извадят пострадалите, а шофьорът се е спасил, тъй като при удара е изхвърчал от автомобила", уточни говорителят на ОДМВР - Пазарджик.

По думите му и причина за инцидента е това, че водачът е нарушил всякакви правила за преминаване през такъв тип жп прелез.