Лекоатлети, ветроходци, плувци и каякари най-мосово кандидатстват за спортни таланти на „Еврофутбол“
Секция: СПОРТ
06 Март 2017 13:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лекоатлети, ветроходци, плувци и каякари най-мосово кандидатстват за спортни таланти на „Еврофутбол“

/КРОСС/Най-много лекоатлети, ветроходци, плувци и каякари подадоха документи в конкурса по програма „Спортни таланти" на „Еврофутбол" - това отчита българския букмейкър, след като направи анализ на постъпилите при партньорите от Фондация „Работилница за граждански инициативи" кандидатури.

Традиционно най-голяма е групата от Царицата на спортовете - тази година точно 22-ма лекоатлети ще разчитат на финансиране по програмата. Второто място изненадващо е за ветроходците - 14. Това, обаче е напълно естествено с оглед на отличните резултати, които постигнаха вече одобрени в предишни издания представители на яхтинга. Точно 9 са състезатели на друг „воден" спорт - плуването. След тях се нареждат каякарите и кануистите - общо 7.

Състезатели от 36 вида спорт изпратиха своите проекти за финансиране по програма „Спортни таланти" на „Еврофутбол". Следващите по численост спортисти са таекуондистите - 6, следват 5-ма представители на шахмата, спортните танци и бадминтона. Четирима са тенисистите, а по трима са от фигурно пързаляне, тенис на маса, фехтовка, карате и биатлон. По двама са кандидатствали от спортовете спортна акробатика, стрелба с лък, художествена гимнастика, триатлон, маунтинбайк, спортна стрелба, джудо, академично гребане и сноуборд. Сред постъпилите кандидатури има и състезатели по шорттрек, триатлон, борба (класически и свободен стил), вдигане на тежести, бокс, джу-джицу, самбо, скокове във вода, конен спорт - обездка и прескачане на препятствия, сумо, силов трибой, мотоциклетизъм на писта и модерен петобой. Извън посочените е и спортист с увреждания.

Припомняме, че в момента тече оценяването по административни критерии, след което ще стане ясно кои кандидати не са изпълнили условията за участие. „Еврофутбол" и ФРГИ ще обявят в началото на следващата седмица имената на онези, които отпадат поради гореизброените причини.