Мъжете, пострадали при удар между кола и товарен влак, са в тежко състояние
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Март 2017 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъжете, пострадали при удар между кола и товарен влак, са в тежко състояние

/КРОСС/Много тежко остава състоянието на двамата мъже, пострадали при катастрофата между автомобил и товарен влак в района на село Ковачево в събота. Това каза пред „Фокус" началникът на болницата в Пазарджик д-р Васил Вълчев.

И двамата пострадали са с тежки политравми, фрактури на крайниците. „Интубирани са и са поставени на командно дишане. Засегнати са голяма част от техните органи - глава, гърди, корем и крайници. Трудно е да се даде прогноза за тяхното възстановяване на този етап. Към момента подобрение на състоянието им няма", уточни д-р Вълчев.

Лекарите правят всичко възможно, за да ги стабилизират и да подпомогнат тяхното възстановяване.

Катастрофата е станала на жп прелеза в село Ковачево, област Пазарджик. Въпреки звуковата сигнализация и спуснатите бариери колата е заобиколила и е опитала да премине през линията, но била пометена от влака, пътуващ от Пловдив към София.

Загинала е възрастна жена - на 70 години, от град Белово. Автомобилът е бил управляван от нейния син - на 43 години, също от Белово. Той е оцелял, след като при удара изхвърчал от возилото. С тях е пътувал и съпругът на жертвата.