МВР бори телефонните измами с ново звено
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Март 2017 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВР бори телефонните измами с ново звено

/КРОСС/ Ново звено в МВР ще се бори с телефонните измами. Това съобщи пред Нова телевизия вътрешният министър Пламен Узунов. „До този момент е нямало такова звено", каза той.

Относно справянето с битовата престъпност Узунов каза, че са извели служителите на реда от кабинетите. „Засилили сме и наблюдението над криминалния контингент", добави министърът.

По темата с убийството на Георги в Борисовата градина и информацията, че много хора са разпознали извършителя на престъплението, но са си мълчали, вътрешният министър заяви, че според него причината е, че е нарушена връзката между полицията и гражданите. „Затова сме взели мерки за подобряване на доверието", заяви той.

Узунов добави, че в Наказателния кодекс има текст, който предвижда съответното наказание. „Разследващите са насочили усилията си в тази посока и ако се докаже, че някой е знаел кой е убил Георги, той ще понесе своята отговорност. Това обаче са неща, които трудно се доказват", каза министърът.

За смяната на главния секретар на МВР Георги Костов Узунов каза, че е внесъл доклад в Министерски съвет, от който е видно, че Костов е нарушил политическия неутралитет. „Това означава, е сменял висши ръководни служители, защото не са се харесвали на дадени политици. Това е ставало в периода 2015-2016 година", уточни министърът.

„Сигналите, постъпили срещу директора на Областната дирекция в Перник, са постъпили още през февруари. Той не е уволнен, а временно отстранен до приключване на проверката", каза Узунов.