Австрия: Трябва да затворим границите от България до Унгария, границата с Турция не се пази
Секция: СВЯТ
10 Март 2017 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Австрия: Трябва да затворим границите от България до Унгария, границата с Турция не се пази

/КРОСС/Искаме да затворим границите между България и Унгария, защото по Балканския маршрут продължават да пристигат твърде много хора. Това каза австрийският министър на отбраната Ханс Петер Доскоцил и съобщи, че вече се изработва план за действие.

Доскоцил поясни, че неговата страна възнамерява заедно с няколко средно - и източноевропейски държави като Полша, Унгария, България и Чехия да вземе допълнителни мерки за укрепване на граничния контрол. За тази цел до края на април ще бъде изработен план за действие. Вече е ясно обаче, че изброените държави искат да затворят границите между България и Унгария, казва Доскоцил и добавя: „Там все още почти безпрепятствено се прехвърлят хора от Турция".

Точно преди една година беше затворен така нареченият Балкански маршрут, в резултат от което числеността на бежанците в балканските страни и в Средна Европа рязко намаля. Днес обаче Доскоцил смята, че все още много бежанци и мигранти минават през тези граници. „Балканският маршрут не е затворен", казва той пред „Билдцайтунг". „Ако сравняваме положението с 2015 година, ние, разбира се, можем да се поздравим с успех, защото беше прекратено безконтролното придвижване", обяснява министърът, но добавя, че не е постигнато нищо повече от това.