Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
12 Март 2017 09:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/"Европа затяга обръча около Ердоган", пише "24 часа" на първа страница. Масово забраняват митинги за референдума. След Германия още три европейски страни : Швейцария, Австрия и Холандия, отказаха разрешение за агитация на тяхна територия преди референдума в Турция.

"Телеграф" предупреждава, че предстоят три рискови за здравето ни дни след смяната на зимното с лятното часово време на 26 март. Трябва да минат две седмици, след като преместим стрелките с час напред, за да свикнем с новия ритъм. Най-нетрудоспособният ден ще бъде понеделник, 27 март, казват лекари.

"10 дни ваканция до Гергьовден", пише, на първа страница, "Стандарт". Четири почивни дни предстоят за Възкресение Христово, което е на 16 април. В първата половина на май пък предстоят два дълги уикенда заради съседни почивни дни до 1 и 6 май. Това, според вестника, е предпоставка много хора да си направят десетдневна ваканция.

"На Великден на плаж за 240 лева", пише "Телеграф". Една от най-изгодните оферти за почивка тогава е на гръцкия остров Тасос. Ако предпочетем да сме в Сърбия за Възкресение, ще ни струва 205 лева.

"Пица с лимец донесе злато на България", съобщава "Труд". Младият пицар Цветелин Първанов представил пица с четири вида тесто, едно от които от лимец, на кулинарно състезание в Букурещ. Петимата български представители на Международния шампионат на пици са спечелили три златни, два сребърни и два бронзови медала.

"24 часа" публикува снимка на Мария Захарова с българска носия. Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Захарова получила носията като подарък от български пенсионер от Обзор. На пресконференция тя обявила това, след което публикува снимката и разказа историята във Фейсбук профила си.

"Стандарт" предлага интервю с Ив Мендес, наричана бразилската Шаде. Тя е била вече в България, пяла е на джазфестивала в Банско. Певицата обещава, че ще даде всичко от себе си на предстоящия си концерт в НДК.

"Труд" предлага интервю със световноизвестната актриса, носителка на "Оскар", Ким Бейсингър, добила световна слава с участието си във филма "Девет седмици и половина". Тя споделя, цитирам, "...секс сцените са трудна работа". 63-годишната Ким, която вдъхновяваше милиони зрители през 80-те и 90-те години на миналия век, е в прекрасна форма, пишат авторите на интервюто.