217 хил. лв. влага ЧЕЗ разпределение в изграждане на трафопост в Студентски град
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Март 2017 11:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
217 хил. лв. влага ЧЕЗ разпределение в изграждане на трафопост в Студентски град

/КРОСС/ЧЕЗ Разпределение България стартира инвестиционни проекти в размер на близо 800 хил. лв. през март. 386 хил. лв. ще вложи компанията в развитие на мрежата в столицата през настоящия месец. 405 хил. лв. ще бъдат инвестирани в останалата част от територията на Западна България.

Най-големият проект, предвиден през март, е изграждането на нов трафопост и кабелни линии средно и ниско напрежение в Студентски град в София. В столичния квартал Надежда ще бъде извършена реконструкция на кабелна линия на стойност 15 хил. лв., с цел подобряване на електрозахранването на клиентите в района.
Реконструкция на кабел 20 kV ще бъде реализирана и в Монтана. ЧЕЗ Разпределение ще инвестира в проекта 30 хил. лв. За присъединяване на нови клиенти извън София, най-голям обем средства - 65 хил. лв. - ще бъдат вложени в Благоевград.

ЧЕЗ Разпределение България предвижда да инвестира рекорден обем средства през 2017 г. - около 140 млн. лв. Инвестициите ще бъдат насочени към развитие и автоматизация на мрежата, изкупуване на съоръжения на трети страни и подобряване на обслужването.