Първият електромобил на Jaguar се “разходи” по лондонските улици
Секция: Автомобили
15 Март 2017 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първият електромобил на Jaguar се “разходи” по лондонските улици

/КРОСС/ Jaguar обяви, че концептуалната версия на първия в историята на марката 100% електрически модел- I-PACE, който ще видим в изцяло завършен вид по-късно през тази година, е направил дебютната си разходка в неконтролирана среда в Лондон.

"Обратната връзка за I-PACE Concept е фантастична. С I-PACE Concept ние задраскахме правилата, за да създадем автомобил с вдъхновена от суперавтомобилите естетика, спортно представяне и пространство, характерно за SUV моделите, в една електрическа опаковка. Това изненада хората и ентусиазмът за нашата първа електрическа кола надхвърли всички наши очаквания", коментира Ян Калъм, директор на подразделението Дизайн на Jaguar.

Благодарение на своята литиево-йонна батерия (90kWh), серийната версия на Jaguar I-PACE ще предложи свободен пробег от над 500 километра, но в същото време електромобилът ще бъде в състояние да предложи и впечатляваща динамика на пътя.

С четири задвижващи колела, мощност от 400 конски сили и въртящ момент от 700 Нм, автомобилът ще може да се ускори от 0 до 96 км/ч за около 4 секунди, а благодарение на системата си за бързо зареждане ще разполага с 80% заряд за само 90 минути.