ЧЕЗ разпределение инвестира 40 хил. лв. в изграждането на нов кабел в Златица
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Март 2017 11:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЧЕЗ разпределение инвестира 40 хил. лв. в изграждането на нов кабел в Златица

/КРОСС/ЧЕЗ Разпределение България стартира изграждането на 600 метра нов кабел 20 kV в Златица. С полагането на кабела ще се подобри значително качеството на електрозахранването на клиентите в района на улиците „Медет", „Тополница", „Якуб Враня", „Св. Св. Кирил и Методий", „Киро Стоянов" и др. До момента посоченият район се захранваше по въздушна мрежа 20 kV с дължина около 60 км. В бъдеще този електропровод ще остане резервна връзка за района, която компанията ще може да включва при възникване на евентуални извънредни ситуации.
ЧЕЗ Разпределение България ще инвестира в полагането на новия кабел 40 000 лв. С реализацията на проекта сигурността на електрозахранването на целия град ще бъде повишена - новият кабел ще осигурява резервно захранване на останалите части от населеното място. С изграждането му ще се намалят до минимум както броят на смущенията на електрозахранването, така и тяхната продължителност за всички райони на града.
Плановете за развитие на електроразпределителната мрежа в Златица бяха обсъдени на среща на 14 март между представители на ЧЕЗ Разпределение, гражданите и кмета на населеното място. На нея бяха разяснени предстоящите дейности по подобряване на електрозахранването, като компанията се ангажира новият кабел да бъде изграден и включен в електрическата мрежа до Великден.
Полагането на новия кабел е планирано още в края на 2016 г., като неподходящите метеорологични условия до този момент не позволяваха стартирането на проекта. ЧЕЗ Разпределение България благодари на кмета на Златица - г-жа Магдалена Иванова - за съдействието и за предоставената възможност за бърза реализация на инвестиционния обект