Предстоящи събития в страната за 17 март
Секция: Предстоящи събития
17 Март 2017 07:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 17 март

/КРОСС/***София.
В Аулата на Софийския университет „Св. Кл. Охридски" президентът Румен Радев ще участва в церемонията по повод 10 години от създаването на административните съдилища в България.

***
София.
От 14.35 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в церемонията по дипломирането на студентите от Висшето франкофонско училище по администрация и мениджмънт.

***
Благоевград.
От 14.00 часа в конферентна зала на Областна администрация Благоевград, служебният премиер Огнян Герджиков ще проведе работна среща с областния управител Валери Сарандев, кметовете на общините на територията на областта, както и с институциите, имащи отношение към подготовката и провеждането на предстоящите на 26 март избори за народни представители за Народно събрание. В 15.00 часа министър-председателят ще разговаря с кмета на общината Атанас Камбитов. По-късно проф. Герджиков ще се срещне с ректора и ръководството на Югозападния университет.

***
София.
В 08.30 от печатницата на БНБ ( бул. „Цариградско шосе" №117) започва процесът на транспортиране на бюлетините за предстоящите избори за народни представители.

***
София.
От 09.00 часа в централата на ПП ГЕРБ, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и икономическият екип на партията ще проведат работна среща с ръководството на КТ "Подкрепа".

***
София.
От 09.30 часа II на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Александър Николов, Ваня Дочева и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа XIV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Веселин Сандов, Росен Николов и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа VII на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илиан Манолев, Ангел Пеев и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа III състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Богдан Кютукчиев, Александър Щилянов и Цветомир Василев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа V на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай Мечков, Андрей Янев и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на 104 ОУ „Захари Стоянов" ще се проведе финална лекция на тема „Безопасност, аварийна помощ и превенция".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Триадица" в „Гранд Хотел София", Българска минно-геоложка камара ще представи доклад на Анализ и оценка на социално-икономическото въздействие на минната индустрия, изготвен от експерти от Индъстри Уоч България.

***
София.
От 10.30 часа XV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитринка Фурнаджиева, Борис Борисов и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в ЦУМ ще бъде открито тридневно международно изложение „Образование и кариера".

***
София.
От 11.00 часа в Централния военен клуб ще се състои тържественото събрание по случай 25-та годишнина от създаването на Общобългарския комитет „Васил Левски". След това ще се проведе отчетно-изборно събрание, на което ще бъде избрано ръководство с тригодишен мандат.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Мусала" в хотел „Хилтън София" ще се проведе конференция за отчитане напредъка по изпълнението на Програма БГ 07 „Инициативи за обществено здраве", осъществявана с финансовата подкрепа на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г.

***
София/Нови Искър.
От 11.00 часа в 170 СУ „Васил Левски" лектори от благотворителната инициатива „Бъдители" ще представят лекция на тема „Предприемачество".

***
София.
От 12.00 часа в зала 108 на БНБ ще се състои пресконференция, на която ще бъде представена златна възпоменателна монета „Благовещение".

***
София.
От 11.00 часа XVII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай Пиронков и Виктор Иларионов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа XI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Захариев за тероризъм.

***
София.
От 14.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Калоян Преждаров, Любомир Симеонов и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в хотел „Шератон София Балкан" ще се поведе заключителна пресконференция на тема „Съдебна независимост".

***
Банско.
От 17.30 часа в залата на читалище „Никола Вапцаров" в Банско ще се проведе Шоу на талантите на участниците в конкурса „Little Miss & Mister Galaxy" 2017.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде представена изложба живопис „Заедно".

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се играе постановката „Зона Замфирова" от Стеван Стремац.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Голяма заседателна зала на Община Добрич ще се проведе обща дискусия на тема „Кои общински услуги успешно можем да „изнесем" в нашите стопански субекти: български и европейски модели и практики за осъществяване на стопанската дейност на общините".

***
Добрич.
От 17.30 часа в Художествена галерия ще бъде представена изложбата „Гората" на Ивайло Маринов - пластика от кожа.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в Институт по земеделие ще се проведе семинар на тема „Растителна защита на овощни видове".

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" кюстендилските художници показват най-новите си творби в изложбата „Кюстендилска пролет".

***
Пловдив.
В 10.30 часа кметът на район „Северен" инж. Ральо Ралев ще даде старт на изграждането на нов паркинг в междублоковото пространство на бул. "България" срещу № 30.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала „Св. Георги" на Областната администрация ще се проведе поредното заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа на сцената на НЧ „Св. Климент Охридски-1858" ще се състои официалното откриване на седемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче".

***
Хасково.
От 17.30 часа в зала „Дружба" ще бъде открито Национално състезание 2017 по английски език на Асоциация на Кеймбридж училищата в България.

***
Хасково.
От 20.00 часа в зала „Дружба" ще се проведе благотворителен концерт за Ники под егидата на МВР и ОДМВР - Хасково.

***
Шумен.
От 13.30 часа в зала 363 на общината ще се проведе заседание на временната комисия по Наредба 1.

***
Шумен.
От 13.30 часа в ПГМЕТТ „Хр. Ботев" ще бъде открит регионалният кръг на
състезанието „Най- добър автомонтьор и водач на МПС".

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 304 на общината проф. Минчо Минчев ще даде брифинг за предстоящия конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров", който ще се проведе от 28 април до 5 май в Шумен.

***
Шумен.
От 16.30 часа пред паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал" ще се проведе тържествен ритуал по повод 72 години от Дравската епопея.


ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017


***
София.
От 12.00 часа в зала ДНК в НДК ще се състои дискусия на тема „Младите за бъдещето", организирана от ПП ГЕРБ-София. Официален гост на събитието ще бъде председателят на групата на ЕНП в Европейския Комитет на регионите Михаел Шнайдер. Шнайдер, заедно с кмета на Столична община и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и водача на листата на ГЕРБ за 23 МИР Томислав Дончев, ще дискутират по теми, касаещи бъдещето на Европа и европейската визия за София като град на младите и активните.

***
София.
От 18.00 часа на ул. „Годеч" 21 в ж.к. „Люлин" 9 кандидатите за народни представители от Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" ще се срещнат с граждани. На срещата ще присъства кандидатът за народен представител, втори в листата за 25 МИР Георги Колев.

***
Варна.
От 11.00 часа лидерът на Движение 21 Татяна Дончева ще има среща на Морска камара във Варна.

***
Бургас.
От 18.20 часа в залата на Операта, лидерът на БСП Корнелия Нинова ще се срещне с граждани от областта.

***
Варна.
От 11.00 часа председателят на „Движение 21" Татяна Дончева ще се срещне с Морска камара.

***
Варна/с. Тополи.
От 18.00 часа в кметството кандидатите за народни представители от Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" ще се срещнат със симпатизанти. На събитието ще присъства водача на листата за област Варна Валентин Касабов.

***
Видин.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин пресконференция ще дадат представителите на ПП "Движение напред България". На нея те ще представят своята кандидат-депутатска листа за участие в изборите в 5 МИР -Видин.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в клуба на БТА ще се проведе пресконференция на БСП по повод предизборната кампания, позицията на партията за изборите и управлението. Представена ще бъде и информация за предстояща среща-дискусия за развитието на региона.

***
Кюстендил/Кочериново.
От 17.30 часа водачът на листата на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин ще се срещне с жители на Община Кочериново. От 19.00 часа водачът на листата Кирил Калфин ще посети и с. Усойка, община Бобошево, за да се срещне с граждани.

***
Пловдив.
В 17.30 часа в зала „Съединение" на Регионален исторически музей, под мотото „Кога, ако не сега? Кой, ако не ние?" Гражданска инициатива ще подкрепи водача на листата на „БСП за България" в Пловдив проф. Иво Христов.

***
Разград/Завет
От 18.00 часа в читалището в града, кандидатите за народни представители от Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" ще се срещнат със симпатизанти. На срещата ще присъства водачът на листата за Разград Димитър Димитров.

***
Русе.
От 19.30 часа в „Канев център" към Русенски университет „Ангел Кънчев" на ул. „Студентска" 8 председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещне с жители на Русе. На събитието ще присъстват вицепремиерът в кабинета „Борисов 2" Томислав Дончев и бившият финансов министър Владислав Горанов.

***
Севлиево.
От 10.00 часа в зала 300 на Община Севлиево, ГЕРБ-Габрово организира кръгла маса на тема „Земеделие и животновъдство", на която ще бъдат представени заложените приоритети в програмата на ГЕРБ в сектор „Земеделие и гори".

***
Сливен.
В 14.40 часа в драматичен театър „Стефан Киров", лидерът на БСП Корнелия Нинова ще се срещне с обществеността.

***
Сливен/с. Пъдарево.
От 18.00 часа в читалището на селото кандидатите за народни представители Петър Петров и Доброслав Иванов от Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" ще се срещнат с избиратели.

***
Стара Загора.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Стара Загора. Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ-Стара Загора Емил Христов и от председателя на Областния предизборен щаб Пламен Йорданов.
В 09.00 часа Цветанов ще се срещне с жители на град Мъглиж в пенсионерски клуб, пл. "Трети март" №32. На събитието ще присъства кметът на Мъглиж Господин Господинов.
В 10.15 часа зам.-председателят на ГЕРБ ще разговаря с жители на Казанлък на Общински пазар Казанлък, ул. „Славянска"№11. С него ще бъде кметът на Казанлък Галина Стоянова.
В 11.15 часа Цветан Цветанов ще се срещне с работещите във фирма „Краси-2000" в Стара Загора. Срещата ще се проведе на бул. „Патриарх Евтимий" №23 А.
В 12.20 часа Цветанов ще разговаря с жители на Раднево на централния пазар на града, ул. „Тачо Даскалов". Ще присъства Теньо Тенев - кмет на община Раднево.

***
Хасково.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Хасково. Той ще бъде придружаван от водача на листата на ГЕРБ-Хасково и областен координатор на партията Делян Добрев.
В 14.00 часа Цветанов ще открие форум на тема „Сигурност и обществен ред" в Харманли. Събитието ще се проведе в Културен дом, град Харманли, пл. „Възраждане" №1.
В 16.00 часа зам.-председателят на ГЕРБ ще разгледа ремонтните дейности, които текат в спортна зала „Младост" в Димитровград, бул. „Стефан Стамболов" №1.
В 17.00 часа Цветан Цветанов ще посети централния зеленчуков пазар в Хасково и ще се разходи по централната градска част на града, бул. „България" 158.