Силен вятър и превалявания прогнозират синоптиците за днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Март 2017 09:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силен вятър и превалявания прогнозират синоптиците за днес

/КРОСС/ Жълт код за силен вятър е обявен в 24 области на страната. Това показва справка на сайта на НИМХ към БАН. Без обявени предупредителни кодове са само областите от Югозападна България - Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян.

Облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания. Ще има валежи от дъжд, на повече места в следобедните часове. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, след обяд временно до бурен, а през нощта срещу понеделник ще отслабне. Поривите в страната ще достигат от 20-22 м/сек. до 24 м/сек.

Максималните температури в повечето места ще са между 14° и 19°.

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 15°. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала.
В
планините ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части - бурен северозападен вятър. Облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд, над 1800 - 1900 метра - сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2.