Проф. Стефан Данаилов: Залагаме специална програма за читалищата
Секция: ПОЛИТИКА
19 Март 2017 11:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Стефан Данаилов: Залагаме специална програма за читалищата

/КРОСС/ „Това, което сме записали в нашата програмата, е реалистично и не слушайте какво ви казват, опонентите ни, че ние само обещаваме. Програмите и за икономика, и за стари, и за деца, и за млади, са подплатени финансово и не става въпрос да се теглят заеми от името на държавата. Трябва смяна на управлението на държавата. Наложителна е". Това каза на среща с граждани в град Провадия водачът на листата на „БСП за България" за Варна област Стефан Данаилов.

На сцената на читалището в града излязоха кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България" за Варна. Областният председател на БСП - Варна Георги Андреев представи кандидатите от листата и призова на изборите да се гласува за промяната с №10 в бюлетината.
Стефан Данаилов добави, че в програмата си социалистическата партия обръща специално внимание на читалищата.

„По линия на ЮНЕСКО българските читалища са уникални по своята същност и трябва да бъдат подкрепяни и развивани", каза проф. Данаилов и допълни, че се предвиждат и специални мерки за малки населени места. „Искам всеки един град в България, всяко населено място да е подредено. Искам Варна да бъде тази, която беше - черноморската столица на България. Красота и подреденост. Искам в Провадия да имате отново работещи предприятия", каза още той.

Повече от час след срещата водачът на варненската листа разговаря с хората навън пред читалището. Раздаде десетки автографи и отговори на всеки един от зададените въпроси. На централната улица в Провадия се изви хоро под съпровода на момчетата от духов оркестър „Виво Монтана".