Пролетта идва с променлива облачност и температури до 20 градуса
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Март 2017 07:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пролетта идва с променлива облачност и температури до 20 градуса

/КРОСС/ В 12 ч. и 29 мин. настъпва астрономическата пролет.

Новата седмица ще започне с топло и предимно слънчево време. Дневните температури ще се повишат още малко и ще бъдат между 17 и 21 градуса. Минималните температури също ще се повишат и ще бъдат между 7 и 9 градуса.

Днес ще има променлива облачност, намаляваща и до слънчево. Само на отделни места, главно в североизточните и планинските райони, слабо ще превали, показва справка на сайта на НИМХ към БАН. Вятърът малко ще отслабне и ще бъде умерен, в Дунавската равнина до силен, от северозапад.

Максималните температури ще са между 15° и 20°, по Черноморието и в североизточните райони - малко по-ниски.

По Черноморието ще има променлива облачност, по северното крайбрежие слабо ще превали. Ще духа предимно умерен вятър - в сутрешните часове от запад, по-късно през деня ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са от около 10° на север до 15-16° на юг. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 6 - 8°.

В планините вятърът малко ще отслабне и ще бъде силен до бурен, от северозапад. Ще има променлива облачност, на отделни места със слаб дъжд, над 2000 метра - от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 9-10°, на 2000 метра - около 3°.

Утре, ще бъде още по-топло и слънчево над цялата страна. Максималните температури ще достигат в много места 22 градуса, за София около 19 градуса.

В сряда ще остане топло, но ще започне да се заоблачава, като не е изключено на места в Западна България да превали дъжд. Температурите ще останат високи - отново до 22 градуса, за София около 19 градуса.

В четвъртък над страната ще бъде предимно облачно, с температури около 17-19 градуса, в София около 17 градуса. Отново на места ще превали дъжд.

В петък ще има разкъсана облачност, като по-значителна ще бъде над Източна България. Температурите ще достигат до около 20 градуса, ще бъде по-хладно само по Черноморието - около 13-14 градуса.

В събота и неделя - 25 и 26 март, ще има разкъсана облачност, с превалявания на места. Температурите ще останат приятно топли.