Жельо Бойчев: България е изправена пред съдбовен избор
Секция: ПОЛИТИКА
20 Март 2017 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жельо Бойчев: България е изправена пред съдбовен избор

/КРОСС/ "България е изправена пред съдбовен избор. Всеки от нас усеща огромната липса на справедливост в България. Образованието и здравеопазването стават все по-недостъпни за гражданите. Няколко души решават съдбата ни. Бедността и неравенствата достигнаха връхната си точка. Българската нация изчезва. Младите и образовани хора напускат страната. България е в риск". Тази мрачна картина описа водачът на листата на "БСП за България" в 23-ти МИР Жельо Бойчев на среща с граждани по повод 30 години район "Изгрев".

На нея присъстваха още лидерът на БСП-София Калоян Паргов и останалите кандидати за народни представители от 23-ти МИР. Всички те получиха подарък тефтерчето на Васил Левски от районния председател на БСП в „Изгрев" Цветелин Софрониев.

"Отговорът на "БСП за България" е сигурност, правила и справедливост! Какво предлагаме? Искаме суверенна България. Искаме правителство, което няма да продава националния интерес, а ще го защитава, заяви Жельо Бойчев. - Искаме държава, в която има ясни правила за всички. Държава, в която ще има възмездие и наказание за онези, които нарушават правилата. Искаме държава, която е здраво стъпила на своите корени, на културата и духовността. Такава България може да бъде изградена само от образован, здрав, работещ и единен народ. Как да го направим? Като подкрепим нашите кандидати с №10. А ние поемаме ангажимент към вас да подкрепим българската икономика и производство. Българското земеделие, да работим за образование, което гарантира грамотност и кадри, полезни за родината ни. Да направим здравеопазването достъпно за всеки български гражданин. Да има сигурност на нашата граница и във всеки български дом".

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов представи кандидатите за народни представители от листата на "БСП за България" в 23-ти МИР и акцентира върху икономиката и индустрията като водещи сектори за развитие на държавата в програмата на бъдещото управление на левицата.

"Всички десни партии влязоха в полето на левите и се състезават кой по-голяма пенсия да обещае, кой по-висока заплата или повече доходи, коментира Калоян Паргов. - Ние, социалистите, решихме този път да подходим прагматично. Поставихме на първо място икономиката. Защото без онези икономика и индустрия, които познаваме от недалечното минало, няма как да подобрим най-важното нещо за всеки от нас - благосъстоянието ни. Имаме нужда от справедливост, от солидарност, от сигурност. Имаме нужда да помним, че България е над всичко. Затова нека на 26 март с №10 в интегралната бюлетина да кажем "Стоп!" на досегашната предателска политика и да отворим нова страница в живота на всеки един от нас!".