Иванка Тръмп ще работи в Белия дом
Секция: СВЯТ
21 Март 2017 09:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иванка Тръмп ще работи в Белия дом

/КРОСС/Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка, ще има кабинет в Белия дом, съобщи представител на администрацията на държавния глава, цитиран от Би Би Си. Тя няма да получава заплата, нито ще има официално наименование на длъжността си, но ще работи в Западното крило, което на практика е центърът на изпълнителната власт в САЩ. Представителят на президентството потвърдил също, че 35-годишната Иванка Тръмп ще има достъп до класифицирана информация.

Пред изданието "Политико" адвокатът президентската дъщеря обяснил, че ролята ѝ ще бъде да служи като очите и ушите на Доналд Тръмп, както и да предоставя съвети в различни области.

Иванка има собствена модна линия, а сега ще се присъедини към съпруга си Джаред Къшнър, който е съветник на президента. Влиянието, което двойката има върху държавния глава, вече повдигна въпроси за възможни конфликти на интереси, посочва Би Би Си. Съществуват и спорове за това дали има ясна граница между политическите и бизнес дейностите на семейството на Тръмп.

След встъпването на Доналд Тръмп в длъжност през януари Иванка присъства на среща със световни лидери, включително с канадския премиер Джъстин Трюдо и с германския канцлер Ангела Меркел, припомня Би Би Си.