Фандъкова, австрийският посланик и бизнес дама са личностите на "Новините" за 2016-а
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2017 12:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фандъкова, австрийският посланик и бизнес дама са личностите на "Новините" за 2016-а

/КРОСС/ Кметът на София Йорданка Фандъкова, австрийският посланик Н.Пр. Роланд Хаузер и бизнес дамата Весела Илиева бяха избрани за личности в „Новините” за 2016 г. Победителите бяха определени чрез независимо онлайн гласуване в най-голямата българска англоезична медия Novinite.com. Престижните отличия бяха връчени на официална церемония в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ вчера (20 март).

Йорданка Фандъкова събра най-голям читателски вот в една от най-оспорваните категории – „Политика“. „Благодаря изключително много за наградата. Приемам я като награда за София, за успехите на нашия град, за всичките ни усилия, свързани с модернизирането на нашата столица“, коментира кметът на Столична община, на церемонията.

Посланикът на Република Австрия в България Н. Пр. Роланд Хаузер получи наградата в категория „Дипломация“.
Приемам тази награда не толкова като лично признание за мен самия, смятам, че тя е символ за отличните ни двустранни отношения и положителния имидж на Австрия в България“, каза той.

В категория „Бизнес“ наградата взе Весела Илиева, изпълнителен директор на водещата брокерска компания за луксозни имоти Unique Estates. „Специално благодаря на читателите на „Новините” и на самата медия за това, че отразява активно работата на Unique Estates и успешното развитие на нашата компания на пазара на луксозни имоти в България. Ще продължим да предоставяме на вниманието на вашата аудитория актуална и подробна информация за тенденциите в сектора у нас и в чужбина“, сподели тя.

Официалната церемония по награждаването „Личност в „Новините” 2016“ бе открита от комуникационния експерт и основател на Novinite.com Максим Бехар Той също така съобщи, че поради многото си ангажименти, включително и като Президент на Световната ПР асоциация ICCO, се оттегля от управлението и собствеността в „Новините” ЕАД и представи новата изпълнителна директорка на холдинга Даниела Кетенлиева. Събитието посетиха представители на медиите, популярни личности и дипломати.

През последните години наградата „Личност в Новините“ са получавали Григор Димитров, Бойко Борисов, Ирина Бокова, Иванка Шалапатова, бившият посланик на Франция у нас Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, бившият посланик на Великобритания в България Н. Пр. Джонатън Алън и др.