В четири държави няма да може да се гласува на изборите
Секция: ПОЛИТИКА
21 Март 2017 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В четири държави няма да може да се гласува на изборите

/КРОСС/ Заради повишен военен риск няма да се разкриват изборни секции за предстоящия парламентарен вот в четири чужди държави. Това са в Афганистан, Либия, Сирия и Ирак, а това беше съобщено на пресконференция от председателя на работната група за изборите към Министерството на външните работи Елена Шекерлетова.

На 26 март българските граждани в чужбина ще могат да гласуват в 371 секции в 70 държави. В редица населени места, както и в някои от дипломатическите ни представителства ще бъдат разкрити повече от една изборни секции.

Броят на хората, които ще бъдат ангажирани с изборите зад граница е 2049 души. От тях 205 са командировани от България служители на Външно министерство и други държавни институции.

"Във всяка една от 35-те секции в Турция ще има представител на българската държава", посочи Елена Шекерлетова, цитирана от "Дарик".

Попитана дали българският посланик Надежда Нейнски след консултациите във Външно министерство се е върнала в Турция, тя отговори, че посланик Нейнски все още е в България.