Нумеролог: 11 е царско число, с №10 лидери или мърморковци
Секция: Коментари
21 Март 2017 14:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нумеролог: 11 е царско число, с №10 лидери или мърморковци

/КРОСС/ 6 партии ще влязат в следващия парламент, смята Ели Маринова


Предизборната битка за новия парламент е в разгара си, а резултатите от вота изглеждат все по-непредвидими. На фона на това социолози и анализатори вече влязоха в отбора на оракулите, давайки ту победата на на социалистите, ту на герберите. Явно според разположението на звездите и датата, които всеки ден са различни. Извън шегите метафизиците нямат претенция да са безгрешни, но доста често напипват пулса на времето и дори резултатите от трудни за прогнозиране обществени процеси. "Поне 6 партии ще влязат в следващия парламент", прогнозира нумерологът Ели Маринова. Тя направи своите вещания като първо изчисли датата на изборите, после поредността на народното събрание, за което ще се гласува, а накрая и каква ще е орисията на номерата в бюлетината.

„На 26 март ще избираме състава на 44-тия парламент. Редуцирайки и двете числа до едноцифрено (2+6 и 4+4) се натрупват две осмици. Това говори за бруталност, купуване на гласове на едро. На много места резултатите ще бъдат оспорени. Двете четворки - предупреждават за борба за територия и ресурси. Ще има голямо напрежение и противоборство. Големи скандали в следващия парламент", описа брутална реалност и трудно съставяне на коалиционно управление Маринова. "Най-постоянните неща са временните, така че кабинета на служебния премиер Герджиков току виж си продължи управлението", допълни столичната гадателка.

Другото ниво на прогнозиране, което тя направи бе свързано с номерата, под които кандидати, партии и коалиции бяха записани в интегралната бюлетина. Тъй като цифрите бяха определи чрез жребии се счита, че тук има пръст Съдбата.

Посланията на бюлетината

Маринова коментира, че всеки номер в бюлетината дава, но и може да взима. Разчитайки смисъла му се виждали още както шансовете на партиите, така и техният най-правилен път към сърцето на избирателя. Всъщност вариантите най-общо са два, или числото влиза в дисонанс с публичния образ на политиците и ги смъква надолу. Или обратно, резонира положително с тяхната личност и кампания и ги тегли нагоре като лифта към Витоша.

Например на партия ГЕРБ се падна доста отговорно и знаменателно число от предизборното тото. „11 е първото от т. нар. господарски или царски числа (22, 33). То отговаря за морала и етиката и работи за носителите си, когато те са толерантни, честни и отговорни", коментира смисъла на предизборния жребии Ели Маринова. В същото време орисията на двете единици само показвала, че ГЕРБ е лидерска партия на квадрат. То също така съветвало хората на Борисов да избягват директната конфронтация. "Енергийната вибрация на 11 действа така, че ни прави по-популярни. Но нека да си спомним, че популярността има обратна страна и не винаги е с положителен знак. Определено ГЕРБ и Бойко Борисов ще играят възлова роля и в следващия Парламент, но при тях местата може да са по-малко от прогнозираните от социолозите", предупреди Маринова.

Лидерска десетка


Случайно или не, но Фортуна отреди на БСП в изборния списък място точно до управляващите. Дали това е съвпадение или такива ще бъдат резултатите, остава да видим. Според Маринова номер 10 чудесно резонира с амбициите и качествата на партийния председател Корнелия Нинова, която успя да сплоти партията си и дори я изведе като победител в президентския вот.
„10 е лидерско число от голям мащаб. При него опасността е, че то може да превърне носителите си от успешни лидери в безполезни мърморковци, критикари и реваншисти", даде напътствията си нумероложката. Според нея БСП може да загубят не от базата, а от надстройката, ако влязат в предизборно заяждане на дребно. 

Дева Мария зад патриотите


Числото на Дева Мария 17, пък се падна на Обединените патриоти Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. То със сигурност ще им отреди място в следващото Народно събрание, гласи езотеричното вещание за тях. Депутатските банки даже можело да са повече, ако се заложи на надеждата и по-духовните послание, а не на омразата и разделението българи-роми, нашенци-чужденци.
„Седемнайсетката се нарича силата на страданието и силни в страданието. Тя символизира горчивия опит, който ни е направил по-силни, по-добри и по-разумни. Номерът на бюлетината черпи енергия от Звездата на надеждата. Нейната вътрешна сила е толкова голяма, че ако злоупотребим, може за дни да се превърне в пепел", предупреди посветената столичанка.

Либерален пасианс

С доста импулсивен и своенравен кон влиза в предизборната надпревара ДПС, които ще бягат в коридор номер 9. Хората и структурите, които са яхнали енергийната вибрация на деветката са добри изпълнители, но слаби стратези. Самото число, тъй като е последно от едноцифрените подсказва и край на един житейски цикъл за формацията, водена от Мустафа Карадайъ. Всичко това донякъде отразява учудващо точно променения контекст за партията на Доган. С лицемерни политически партньори, които не желаят, но само официално да се коалират с тях, и силна конкуренция за етническите гласове от отцепника Лютви Местан. „Движението влиза в Парламента с дори с повече места от очакваното", обобщи Ели Маринова. Тя посъветва хората на Карадайъ, че бюлетина 9 ще работи за тях, ако проявят повече разбиране и съпричастност към проблемите на хората, а различията бъдат изгладени чрез хуманизъм и разбиране.
Никой от социолозите не се ангажира да мери процентите на конкурентите им от ДОСТ, които бяха орисани от фаталния номер 13. А в това изглежда няма нищо случайно, тъй като формацията на Местан бе доста деморализирана покрай връзките си с Анкара. Тринайсетката обаче ще им донесе около 2-3 процента успех, само ако опитат да са полезни за България, показаха кабалистичните изчисления.

Бензинджията-аптекар

На доста голям късмет, пък ще се радва формацията на варненския бизнесмен Веселин Марешки. Бензинджията-аптекар тръгна силово и много уверено сякаш една невидима ръка (на Съдбата или някой друг) го закриляше и лансираше навсякъде. Кадемът за неговата формация Воля ще продължи и в деня на вота, издават цифрите. А причината е, че датата и личната нумерология на Марешки са в унисон и ще го дърпат напред. „Попадането в следващия парламент ще бъде за него успех, тъй като са малко надценени в социологическите проучвания. Определено има шанс, но не особено голям, тоест ще са на ръба. Числото 6 е доста взискателно. За да му донесе успехи се иска опит и ценности, трупани и калявани във времето, а Марешки все пак е с млада партия", мотивира се езо-експертката.

Св. Радан и Св. Христо под знака на разпятието

Четворката, символизираща разпятието в нумерологията, се оказа поличбена за десните партии у нас. Първо защото според социолозите те дружно засега попадат под 4 -процентната бариера, необходима им за влизане в следващия Парламент. Освен това са разцепени в четири по-малки формации, всяка от които се изживява като мъченик пазител на демократичните ценности. Четворката в изборния списък обаче се лепна на считащите себе си за най-големи светци, лидера на Нова република Радан Кънев.
„Номерът на бюлетината е в конфликт с личните числа на господин Кънев. На всичкото отгоре самата четворка не е особено подходяща за сферата на политиката, защото от една страна поражда вражди и пречки, а от друга - се стреми да налага на другите някакви собствени правила. Все пак има известен шанс, но периодът за него и коалицията е доста труден", показаха изчисленията на Ели Маринова. Тя предупреди още, че числото сковавало с изискването си за желязна дисциплина и изпълнителност и онова, което можело да спъне Кънев и Трайчо Трайков е липсата на адаптивност и гъвкавост.

При формацииите под процента за влизане в следващия парламент е и другият претендент за десния избирател „Да, България!" на бившия правосъден министър Христо Иванов. „Тяхното число 16 носи изпитание на вярата и оптимизма. То предупреждава, че можем да попаднем на неподходящо място в неподходящо време в неподходяща компания, припомня ни, че целта не винаги оправдава средствата. Но ако сме перфекционисти и разчитаме на своята компетентност, 16 носи много приятни изненади", даде лъч надежда в своето тълкувание кабалистката.

Според нея 21 ще донесе доза кадем на Реформаторския блок и те отново по всяка вероятност ще търкат депутатските банки. „Числото на бюлетината предупреждава за евентуални първоначални неразбирателства в коалицията. Ако те бъдат преодолени, ще имат достатъчен напредък", гласи заветът на числата.

В коридор номер 8 от изборния ферман ще бяга Коалиция между партията на Георги Първанов АБВ и на Татяна Дончева "Движение 21" . Осмицата указва, че те ще влязат в законодателната власт, но това ще им коства доста средства за кампанията.

„Няма да са особено доволни от изборните резултати. Имат шанс малко над прага да влязат. Осмицата е Силата, на която трябва да се отговори със сила, но без бруталност. Тя подкрепя личните числа на госпожа Дончева. В случай, че се провалят причината ще бъда в тях, а не че не са имали късмет", категорична бе Ели Маринова.


Автор: Любомир Старидолски, в. "Ретро"