Калоян Паргов: Ще искам решение на безумието по Северната тангента
Секция: ПОЛИТИКА
21 Март 2017 14:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Ще искам решение на безумието по Северната тангента

/КРОСС/ „Време е да сложим край на безумието със Северната тангента! Трябва да намерим решение на проблема с подхода при Илиянци-Требич по най-бързия начин. Обещах на хората да внеса въпросите на протестиращите от района още на първото заседание на Транспортна комисия към Столична община след изборите и ще го направя". Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов, който е председател на групата на БСП Лява България в СОС и заместник-председател на Транспортна комисия. Той присъства на протеста на гражданите, заедно с лидера на БСП Корнелия Нинова, която води листата с кандидати за народни представители на „БСП за България" в 25-и МИР.

„Въпросът е много сериозен. Но в момента Столичният общински съвет не работи. Управляващите взеха решение по време на предизборната кампания да нямаме заседания, коментира Калоян Паргов. - Познавам отлично проблема, зная за недоволството на хората и за инцидентите, до които води безумното строителство на подходите към Северната тангента. За пореден път чух техните проблеми и видях как управляващите ги замитат под килима. А през това време гражданите са в тотална безизходица. Огромен е проблемът и със злоупотребата с имотите на хората по трасето и липсата на каквато и да е прозрачност при отчуждаването и строежа на Северната тангента".

След разговора с протестиращите граждани Корнелия Нинова и Калоян Паргов представиха кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България" в 25-и МИР пред избиратели от Нови Искър. „На 26-и март трябва да отворим нова страница в българската история, каза Калоян Паргов. - Защото за 26 години от горд народ с дух и традиции, се превърнахме в заплашена от изчезване нация, в която живеят хора без перспектива. Защото Терминал 2 беше единственото решение за бъдещето на младите. Досега. Сега ние искаме промяна на това статукво. Искаме през Терминал 2 да започнат да се връщат нашите близки, роднини и приятели. И можем да го направим! Затова в програмата на „БСП за България" сме заложили развитието на икономиката и индустрията на първо място. Имаме нужда от справедливост, имаме нужда от солидарност, имаме нужда и от сигурност в държавата. Можем да постигнем всичко това, ако на 26-и март изберем №10 в бюлетината".