Иван Иванов в Шумен: Кадрите да се образоват според нуждите на производството
Секция: ПОЛИТИКА
21 Март 2017 14:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Иванов в Шумен: Кадрите да се образоват според нуждите на производството

/КРОСС/„БСП ще управлява с ясно разписана програма за социална сигурност и растеж, а не с насаждане на страх и реваншизъм." Това заяви в Шумен, водачът на листата за града Иван Иванов. „През последните 8 години еврофондовете бяха гръбнакът на нашата икономика. Те обаче свършват след две години. Оставаме да разчитаме за растеж на собствената ни икономика", добави той и обясни, че в управленската програма на БСП е записано създадаване на два фонда с по 500 и 150 млн. лв. всеки, които ще бъдат гръб на българската икономика. "Градът ни вече има добра индустриална зона и тя се създаде по време на управлението на БСП. Сега идват нови ивеститори, но за тях няма работна ръка. Ние предлагаме планиране в образованието, което ще обучи тази работна ръка, а не да бълва ненужни специалсти, които да заминават в чужбина. Кадрите - според нуждите на производството", обясни Иванов.
По думите му в управленската програма на БСП е заложено държавата да засили участието си в икономиката - както с повече контрол, така и със свои акции и активен мениджъмнт. По отношение на повишаването на доходите, той заяви, че в хазната има пари и че още тази година е можело пенсиите да се повишат. "Можеше, но ГЕРБ не пожелаха", каза Иванов.
Един от най-честите въпроси на срещите с избиратели е проблемът с питейната вода в Шумен, която е некачествена и скъпа, а ВиК иска и ново увеличение на цената. За кандидатите от БСП това е един от най-важните приоритети за работа, ако не и най-важният.
"Суверенитет означава да имаш икономика. У нас обаче не е така. Да вземем за пример селското стопанство. Арендатор държи 1,2 млн. дка земя. Двама трима като него произвеждат едно и също - жито. Продават го в чужбина, където струва стотинки. Това не дава работа на други хора. В Шумен има един нов завод за хлебни изделия. Един килограм брашно струва 2 лв. Преработено и превърнато в 15 вида продукти излиза вече 30-40 лева. Това се нарича добавена стойност, тя носи печалба и дава работа. Този завод вече има договори за износ в 13 държави", говори за икономиката инж. Иван Йонков, 12-ти в листата на БСП.