Руският посланик у нас посети „Лукойл Нефтохим Бургас”
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2017 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руският посланик у нас посети „Лукойл Нефтохим Бургас”

/КРОСС/Руският посланик в България Анатолий Макаров посети рафинерията на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД, която е дъщерно дружество на ПАО „ЛУКОЙЛ". Освен него вчера в завода гостуваха и генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукьянчук, търговският представител на Русия в България Игор Илингин, и почетният консул на Руската Федерация в Бургас Тонко Фотев, съобщават от нефтената компания.

Гостите разгледаха основните технологични обекти и се запознаха с историята и достиженията на завода, който след приватизацията си през 1999 г. изцяло обнови производствените си мощности и повиши качеството на продуктите в съответствие с най-високите европейски стандарти.

Сред главните приоритети на ръководството на предприятието са ефективността и безопасността на производството, грижата за опазването на околната среда и развитието на персонала.

Председателят на Управителния съвет на дружеството Ильшат Шарафутдинов изтъкна и доброто сътрудничество между „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД и Общините Бургас и Камено по ред обществено значими проекти. Генералният директор на „ЛУКОЙЛ България" ЕООД и член на Надзорния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" Валентин Златев представи основните параметри на дейността на организациите от Групата „ЛУКОЙЛ" в България като подчерта значението им в икономиката на страната. Интерес предизвикаха социалните и благотворителни програми на „ЛУКОЙЛ", както и работата в подкрепа на българската култура и спорт.

Дипломатите посетиха и музея на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", представящ историята на родното нефтопреработване и нефтохимия от първата копка през далечната 1960 г. и първия български бензин през 1963 година до модерните високотехнологични инсталации днес.

Руският посланик Анатолий Макаров високо оцени отличните условия за работа в предприятието, като подчерта, че то е прекрасен образец на руско-българското бизнес сътрудничество, и пожела на колектива на завода нови трудови успехи за укрепване на партньорските връзки между Русия и България.