EVN България участва в открит урок по енергийна ефективност за ученици
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2017 15:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN България участва в открит урок по енергийна ефективност за ученици

/КРОСС/На 21 март 2017 г. EVN България участва в открит урок на учениците от 4А клас на ОУ „Райна Княгиня" в Пловдив. Урокът се организира съвместно с училището, което е участник в програмата на EVN България за уроци в училищата - „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология".

По време на открития урок на тема „Какви са къщите на бъдещето" децата представиха знанията си за разумно използване на природните ресурси, придобити в часовете по програмата. Експерти от EVN България запознаха децата по достъпен за тях начин с интересна информация за енергийната ефективност, както и с възможностите за откриване на енергийните загуби в един дом - чрез заснемане с термографска камера. Учениците се запознаха с начина на заснемане и ползите от това за всяко домакинство. В допълнение децата получиха  малки подаръци със занимателни игри от кампанията.

Провеждането на открити занимания е част от дългогодишната инициатива на EVN България, одобрена от МОН. Програмата „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология" се провежда през учебната 2016/17 г. общо в 58 училища в Югоизточна България за над 11 400 ученици. Програмата е насочена към ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас. През настоящата учебна година в област Пловдив към инициативата са се включили 9 училища с 2105 ученици.

Повече информация за инициативата на EVN България „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология":

https://www.facebook.com/IviEncho