Вдигнаха блокадата по границата с Турция, ще има нови протести в петък и събота
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2017 15:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вдигнаха блокадата по границата с Турция, ще има нови протести в петък и събота

/КРОСС/ Нови блокади в петък и събота обещаха патриотичните формации, които протестираха срещу изборния туризъм днес по граничните пунктове с Турция.

Те вдигнаха днешната блокада, но се заканиха тя да не остане единствена. От 10:00 часа сутринта беше блокирано движението на ГКПП „Капитан Андреево", а малко по-късно това се случи и край Малко Търново и Лесово.

На най-масово използваният пункт край Капитан Андреево протестиращите пропускаха движението на всеки кръгъл час за по 10-15 минути. За деня обаче само три автобуса от Турция останаха временно блокирани на пътя, а информацията на патриотите е, че до деня на изборите се готвят да пристигнат в страната ни 1000 автобуса с български изселници.

Край Малко Търново пък се стигна дори до нещо като сблъсък между полиция и протестиращи. Около обед служителите на МВР изблъскаха протестиращите в едното платно и получиха силен отпор от тях. Няма пострадали. Протестът продължи мирно без да пречи на движението, въпреки че политиците, които го организираха настояха, че им се нарушават гражданските права, а се допускат чужденци, по техните думи, да гласуват.

Най-малоброен беше протестът на „Лесово", където се събраха само 100-ина души и там проблеми нямаше.

В ранния следобед беше напълно възстановено движението по пътя, като за това съобщиха и от МВР. Протестиращите обаче ще се завърнат в петък, съобщи БНР.