"Медиана": БСП води на ГЕРБ пет дни преди изборите
Секция: ПОЛИТИКА
21 Март 2017 17:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Медиана": БСП води на ГЕРБ пет дни преди изборите

/КРОСС/ Пет дни преди изборите БСП води пред ГЕРБ. Това показва национално представително проучване на агенция „Медиана" между 14 и 20 март.

Преднината на Левицата е малко над 1 процент и според социологическата агенция БСП би трябвало да получи 27,7 процента от вота на парламентарните избори на 26 март, а ГЕРБ - 26,6 процента.

Според „Медиана" пет са сигурните партии, които ще преминат 4-процентовата бариера. Освен БСП и ГЕРБ, това са ДПС (11,1%), „Обединени патриоти" (10,2%) и „Воля" (9,6%), като и трите формации са с близки проценти и имат шансове да заемат 3-тото място на изборите.

С шанс да попаднат в парламента са още две коалиции - „Реформаторски блок - Глас народен" - 5,1%, АБВ - Движение 21 - 4%.

Според "Медиана" пред изборните урни на 26 март ще се наредят между 3,3 - 3,5 милиона избиратели, а изборната активност ще е сравнима с тази на изборите през 2014 г. и значително по-ниска от тази на президентските избори.

Освен, че е национално-представително, проучването на "Медиана" е реализирано със собствени средства, т.е. не е поръчано от някоя партия или организация.