Българска компания с международно признание за фин-тех иновация
Секция: Технологии
22 Март 2017 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българска компания с международно признание  за фин-тех иновация

/КРОСС/ Кеш Кредит спечели награда за „Най-иновативен проект за анализ на данни“ след успешен старт във Филипините под бранда Pera Agad

Кеш Кредит е първата българска компания, която получи международно отличие от фин-тех индустрията на наградите за финансови и технологични иновации Triple A Digital. Призът „Най-иновативен проект за анализ на данни" я нарежда сред гиганти като Citi Bank, DBS, Security Bank, HSBC, BDO, Standard Chartered и други, отличени за постигнатия пробив с нововъведенията си във финансовия сектор в Югоизточна Азия.

Наградите Triple A Digital се присъждат на финансови институции и технологични компании в Азия и Тихоокеанския регион с постижения в иновациите и дигитализирането на финансовия сектор и услуги. Церемонията по награждаването се проведе на 15 март в хотел Four Seasons в Хонг Конг.

Екипът на Кеш Кредит бе награден за революционната си платформа и методология за кредитна оценка на база на big data анализ от алтернативни източници на данни като мобилни оператори, социални платформи и данни, събирани от смартфони. Благодарение на своите водещи технологии, разработени в България, и партньорството си с мобилни оператори, Кеш Кредит предлага изключително достъпни финансови услуги за всички - и по-специално за тези, които днес не се обслужват от банковия сегмент.

На Филипините компанията си партнира с най-големия телеком оператор - SMART Telecommunications - чрез неговите дъщерни дружества Voyager и FINTQ. Кеш Кредит започва своята дейност в страната през 2016 година под бранда Pera Agad. Първата услуга, която предлага, е необезпечен кредит за индивидуални клиенти и микробизнеси. Той е дигитален, светкавичен и предназначен за преобладаващата част от населението, което не използва банкови услуги.

„Заедно можем да променим живота на повече от 80% от населението на Филипините, което в момента няма достъп до никакви финансови и банкови услуги. Твърдо вярваме, че технологиите, иновациите и big data анализите трябва да бъдат не цел сами по себе си, а начин да разрешаваме истински проблеми и да предложим на всички хора достъпно и сигурно кредитиране", сподели Диана Крумова, търговски директор на Групата на Кеш Кредит.

За Кеш Кредит:

Кеш Кредит е високотехнологична небанкова финансова институция с фокус върху бързото развитие и налагането на нови продукти и услуги в полза на потребителя. Компанията работи успешно на пазари в Европа, Африка, Азия и Близкия изток, а през декември 2016 г. отбелязва първите 100 милиона лева, раздадени като кредити в България.

Кеш Кредит използва иновативен модел за кредитиране без аналог на пазара, като кандидатстването за бързи кредити става онлайн, чрез обаждане по телефона или в някой от над 70-те офиса на компанията в цялата страна. Кеш Кредит постоянно работи по имплементиране на най-новите и модерни подобрения в сферата на финансовите услуги, за да отговори на нарастващите нужди на своите клиенти навсякъде и по всяко време.