Съвети за #perfect10 снимки с модерен селфи стик
Секция: Технологии
22 Март 2017 18:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съвети за #perfect10 снимки с модерен селфи стик

/КРОСС/Селфи стикът е много по-удобен и многофункционален уред при заснемане на фотографии, отколкото повечето от нас смятат. Възможността да превърнете селфи стика в статив, го прави още по-ценен инструмент за аматьори-фотографи или дори за режисьорите. Ето няколко съвета как да се използва, за да станат снимките интересни и разнообразни.

#1 Широк ъгъл

Основната функция на селфи стика е „виртуално" да удължи ръката на фотографа, за да влезнат в кадър повече елементи от обекта на заснемане. Преместването на смартфона по-далеч с няколко сантиметра, позволява да се заснеме групова снимка, в която могат да се поберат няколко души, а при самостоятелна снимка в кадър може да влязат повече елементи от заобикалящата ни среда. За по-голямо съвършенство на снимката при заснемане на лица, Huawei P10 ще се погрижи допълнително с режим за разкрасяване „beauty", с който се  омекотява тона на кожата и се подчертават най-красивите ви черти. По този начин лицето изглежда едновременно атрактивно и естествено.

Huawei селфи стикът AF14 има бутон за заснемане, поставен върху самата дръжка и съответно няма нужда да се използва таймера за отложено заснемане. По лесен начин можеш да  направиш няколко снимки, без да бързаш и да се налага отново да докосваш дисплея на телефона.

#2 По-удобно заснемане

Хората, които смятат, че селфи стикът служи единствено и само да постигнат най-добрата „selfie" снимка, грешат. Възможността на Huawei AF14 да се превърне в статив позволява лесно и удобно да правите разнообразни впечатляващи кадри и видеа, изискващи продължителен отвор на блендата.

#3 Смяна на перспективата

Разгъването на селфи стика улеснява промяната на перспективата на заснемане - снижавайки от по-висока към по-ниска перспектива и обратно, също като при високо бюджетните продукции, където се ползват скъпи кранове за камери с такава цел. Изключително важно е по време на заснемане движенията ви да са плавни  и бавни, за да постигнете поразителен ефект.

#4 Без ограничения

Селфи стикът позволява понякога да достигнем видимост до места, които не може да видим добре с просто око. Дали ще се стремим към заснемане на снимка или видео, с този уред можем да запечатаме доста интересни кадри като например вътрешната част на скален процеп или заснемем гледка, която е скрита от  препятствия като стена или тълпа.

#5 Вместо трипод

Селфи стикът AF14 може да се трансформира в лесна стойка, като само и единствено  го изправим до стена или друг стабилен елемент от пейзажа. Дори по-лесно е ако отворим дръжката на стика до 3 стабилни крачета. Това ще ни помогне да направим снимка с голяма група хора. Една от най-забележителните опции е т.нар. „таймлапс" режим (забързване/забавяне на времето). При Huawei P10 тази функция е вградена. Всичко, което трябва да направим е да оставим телефона за няколко минути. Ако има преминаващи облаци или други бавно движещи се обекти, ефектът ще е наистина зашеметяващ.

#6 Нощен град

Една от впечатляващите функции на Huawei P10 е режимът light painting („рисуване със светлина"). Всеки си е представял невероятни снимки на улиците през нощта, при които движещите се коли се преливат в реки от светлина. Със селфи стик с трипод и Huawei P10, можеш да постигнеш този ефект много лесно. Необходимо е само да поставиш смартфона върху стойката AF14 на оживена улица и да включиш режимът Light Painting, избирайки опцията Car Lights (Светлини от коли). Huawei P10 осигурява възможността за гледане в реално време, докато записва междувременно. По всяко време, телефонът  може да бъде спрян, когато е постигнат желаният ефект.