Виктор Фачев ще отговаря за HR политиката на Sanofi за Централна и Югоизточна Европа
Секция: ИКОНОМИКА
22 Март 2017 18:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виктор Фачев ще отговаря за HR политиката на Sanofi за Централна и Югоизточна Европа

/КРОСС/Виктор Фачев е новият HR мениджър за две от бизнес направленията на водещата фармацевтичната компания Sanofi за Централна и Югоизточна Европа.
Той ще управлява HR политиката на компанията за бизнес направленията „Лекарства без лекарско предписание" и „Общи лекарства" в девет държави, в които Sanofi оперира - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Виктор ще отговаря за планиране и набиране на кадри, оценка на трудовото представяне, обучение и задържане на човешкия потенциал, мотивация и развитие на талантите, организационно консултиране, HR политики, развитие на екипи и тренинги, мениджмънт на промяната в двете направления.
Едновременно с това той ще отговаря за оперативното управление на човешките ресурси за всички направления на Sanofi в България, Македония и Косово.
Виктор Фачев се присъединява към екипа на Sanofi през 2015 година, като до сега заемаше позицията HR мениджър за България. Преди това има опит в управлението на човешките ресурси на глобални и регионални позиции в България, САЩ и Германия. В продължение на 3 години оглавява различни HR проекти в Hewlett-Packard, включително и за Азиатско-тихоокеанския регион и Япония. Работил е и за EXL Service, както и за HR политиката на козметичната компания Avon за България, Албания и Македония.
Виктор Фачев е завършил „Международен маркетинг и мениджмънт" в Lauder Business School - Vienna International College.