Предстоящи събития в страната за 23 март
Секция: Предстоящи събития
23 Март 2017 07:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 23 март

/КРОСС/***София. От 10.30 часа ще се проведе официалната церемония по обявяване на победителите по програма „Спортни таланти" на „Еврофутбол" за 2017 г. в Музей на спорта в гр. София, Национален стадион „Васил Левски".

***

София.
От 10.30 часа в хотел „Маринела" министър-председателят Огнян Герджиков ще участва в откриването на Регионалната конференция на тема „Инвестиционни възможности за транспортния сектор".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа на площада в града Служебният министър на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват в ритуала по тържественото посрещане на военнослужещите от 32-ия контингент на Българската армия, участвали в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа".

***
София.
В присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова ще бъде въведен тестово в движение електрически автобус. Електрическият автобус ще се движи по линия 84 и се зарежда с батерия. Той ще тръгне от спирката на автобус №84 на Терминал 2 на летище София. 

***
София.
От 09.30 часа 25 състав на СГС ще гледа делото срещу Петко Еленков, (обвинен, че като охранител е убил 16-годишно момче - чл.115-118 НК). 

***
София.
От 09.30 часа 23 състав на СГС ще гледа делото срещу съдия Анелия Рашева, обвинена за престъпление по служба. 

***
София.
От 09.30 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо Кьосев, Ивайло Спасов и др. за квалифицирани състави на изнудване. 

***
София.
От 10.00 часа III на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Владимир Табашки, Пламен Недков и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илчо Илев, Станко Желязков и др. за образуване и ръководене организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа VII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветелин Цветков, Антон Ангелов и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 11.00 в Информационния център на София 2018 ще се проведе пресконференция по повод проведе третото издание на екстремната ски и сноуборд надпревара в дълбок сняг - Витоша X Lines. 

***
София.
От 11.00 часа в зала „Б" в БТПП ще бъде представена Новата модернизирана версия на Единния търговски регистър на палатата.

***
София.
От 11.00 часа в зала „София" „Гранд хотел София" ще се проведе отчетно-изборно събрание на БОК. 

***
София.
От 18.00 часа в Централното фоайе на СУ „Св. Климент Охридски" официално ще бъде открита изложбата „60 години в ЮНЕСКО". 

***
София.
От 18.00 часа в Мраморното фоайе на Столична библиотека издателство „Изток-Запад" ще представи „Машина за истории" - сборник с разкази, отличени в конкурси за кратък фантастичен разказ в памет на Агоп Мелконян - многолик творец, познат най-вече като автор и издател на фантастика.

***
София.
От 19.00 часа в зала „България" ще се състои традиционен мартенски концерт на Софийската филхармония, посветен на Месеца на франкофонията и под патронажа на Министъра на външните работи на Република България.

***
Велико Търново. 
От 17.30 часа в ХГ „Борис Денев" ще се проведе Творческа вечер на проф.Велев и студенти от магистърска програма „Музеен и арт мениджмънт" на тема „Разработване на концептуален модел на иновативна образователна и културно-развлекателна среда за личностно и обществено развитие в процеса на образованието по изкуствата и културата през целия живот". 

***
Велико Търново. 
От 18.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе Концерт на ученици от класа по флейта с преподавател Жана Шимидова. 

***
Велико Търново. 
От 19.00 часа в МДТ „К. Кисимов" ще се проведе Концерт на МДТ „К.Кисимов" по повод празника на гр.Велико Търново. 

***
Видин.
От 10.00 часа в залата на 6 ет. кметът на Община Видин ще даде пресконференция по актуални теми. 

***
Видин. 
От 13.00 часа в сградата на Съдебната палата, ет. 3, Конферентна зала на Окръжен съд Административен съд - Видин ще представи своя отчет за дейността си през 2016 г. 

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се играе постановката „Отблизо" от Патрик Марбър. 

***
Пловдив.
Между 9.00 и 13.00 часа, в сградата на Областна администрация-Пловдив, ще се раздават бюлетините за изборите на отделните общини. 

***
Пловдив.
От 11.00 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Западен" Димитър Колев ще открият официално новия парк „Акациева горичка".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски" (до кабинета на ректора), ул. „Цар Асен" №24, ще се състои пресконференция на тема „Състоянието на обществото - март, 2017 г."

***
Пловдив.
От 16.30 часа в Заседателната зала на Ректората на Пловдивския университет на ул. „Цар Асен" №24 ще се състои творческа среща „Музикални импресии - Италия за България", свързана с европейските столици на културата през 2019 г. - Пловдив и Матера.

***
Русе.
От 17.00 часа в зала „Княз Александър I" на Историческия музей ще започне презентация на три монографии на доц. д-р Стефка Венкова, Горица Найденова и Явор Генов.

***
Сливен.
Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще посети Сливен. От 12.00 часа посланикът ще вземе участие в XVI Регионален фестивал на руската песен и танц.

***
Сливен. 
От 17.30 часа в зала „Сливен" започва тържественият концерт, посветен на 20-та годишнина от създаването на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде Държавна опера Стара Загора. 

***
Стара Загора.
От 15.30 часа във Филиал „Лозенец" на библиотека „Родина" под надслов „Пролет иде!" ще се проведе творческа работилничка с деца от защитено жилище МГД 2 за изработване на цветя от хартия. 

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев" ще се играе постановката „Крадецът на праскови" по Емилиян Станев. 
***
Стара Загора.
От 17.00 часа в парк „Тракия" ще се състои общоградско честване по повод Деня на Тракия. 

***
Хасково.
От 09.00 часа в зала „Хасково" ще се състои среща с евродепутата Ева Майдел, която е основен организатор на Голямото хоро на Grand Place в Брюксел, а основни участници в хорото тази година са хасковски формации.

***
Шумен.
В 11.00 часа в зала 9 в сградата на Съдебната палата ще се проведе брифинг по повод годишния отчет на Окръжна прокуратура - Шумен.


ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017 


***
София.
В 12.00 часа по бул. "Витоша" младежката организация на ГЕРБ за София ще изненадат столичани с инициативата "Гласувай днес-Мисли за утре". Във флашмоба участие ще вземат и кандидати за народни представители от партията.

***
София.
От 14:30 часа кандидатът за народен представител от ГЕРБ за 25 МИР Зорница Русинова ще проведе среща с лекарите от ТЕЛК в клуба на ПП ГЕРБ в Люлин.

***
София.
От 16.00 часа в ОКИ "Красно село" кандидатът за народен представител от ГЕРБ за 23 МИР Милена Дамянова ще участва в инициатива "Дари книга, вземи книга".

***
София.
От 17.00 часа в парк „Заимов" ще се проведе закриване на предизборната кампания на коалиция „АБВ-Движение 21".

***
София област.
От 18.30 часа в зала „Арена Самоков" председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещне с жители на София област. На срещата ще присъства водачът на листата на ГЕРБ-София област Николина Ангелкова.

***
Варна.
Лидерът на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева и Найден Зеленогорски, заедно с представителите в листата на „Реформаторски блок - Глас народен", ще се срещнат с избиратели във Варна при шатрата на коалицията до хотел „Черно море" и ще присъстват на заключителния концерт на Реформаторите и „Глас народен" със Светльо Витков и неговата формация, който започва в 18.30 часа на входа на Морската градина.

***
Велико Търново.
Водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търново и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Велико Търново.
В 09.30 часа Цветанов ще се срещне с преподаватели и студенти от Медицинския колеж във Велико Търново. Срещат ще се състои в хотел „Янтра".
В 11.00 часа зам.-председателят на ГЕРБ ще посети МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" АД в град Велико Търново, ул. „Ниш"1. Той ще направи дарение за дооборудване на реновиран операционен блок. 
В 12.00 часа Цветан Цветанов ще посети „Захарни заводи" в град Горна Оряховица, ул. „Свети княз Борис 1" №29. 
В 13.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ ще посети Преображенски манастир във Велико Търново.
В 13.30 часа Цветанов ще се срещне с работещите в „Елмот АД" в град Велико Търново, бул. „Никола Габровски"100. 
В 14.30 часа водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търново ще посети „Болярка ВТ-АД" в град Велико Търново, ул. „Христо Ботев" №90.
В 15.40 часа ще посети фирма „Тремол", на ул. „Толедо" №6
В 16.30 часа Цветан Цветанов ще се срещне с жители на квартал „Чолаковци" в град Велико Търново. 
В 18.20 часа той ще разговаря с хор „Търновград" пред ДКС „Васил Левски", ул. „Краков" №3.
В 18.30 часа Цветанов ще закрие официално предизборната кампания на ГЕРБ-Велико Търново в ДКС „Васил Левски".

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде РИК - Велико Търново. 

***
Видин.
От 09.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде председателят на РИК-Видин Павел Петков.

***
Пазарджик.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат Славчо Велков- водач на листата на "БСП за България" за 13 МИР- Пазарджик и кандидатите за народни 
представители на коалицията.

***
Пазарджик.
От 14.30 часа в конферентната зала на гранд-хотел „Хебър" в Пазарджик ще се проведе кръгла маса на тема „Образование". В дискусията участие ще вземат зам.- председателят на ПП ГЕРБ и кмет на Столична община Йорданка Фандъкова, водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджик Екатерина Захариева и кандидатите за народни представители от района.

***
Плевен.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде РИК-плевен. 

***
Разград. 
От 10.30 часа в зала 308 на общината кметът на Разград кани представители на парламентарно представените партии и коалиции в 43-то Народно събрание, за провеждане на консултации за определяне на съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на кметство Гецово, община Разград. 

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои заключителна пресконференция на Коалиция „Обединени патриоти". 

***
Шумен.
От 18.30 часа в читалище „Добри Войников" в Шумен ще се проведе предизборна среща на Коалиция „АБВ-Движение 21" с участието на президента Георги Първанов и кандидатите за народни представители на коалицията с водач на листата Марин Киров.