Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
23 Март 2017 07:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/Правителството одобри позицията ни за срещата на върха в Рим - публикация във вестник "Земя". Вицепремиерът Деница Златева заяви, че България ще се застъпи за кохезионната политика в документа за приоритетите на евросъюза в следващите няколко години. В документа, приет от правителството, приоритети са още сигурността, устойчива и просперираща Европа.

25 хил. учители са в пенсинна възраст и продължават да преподават. Това показват данни на синдиката "Образование към КТ "Подкрепа", цитирани от "Телеграф". Дефицитът е видим с просто око - едва 400 са учителите до 25-годишна възраст, до 35 години са 3000 души, уточнява публикацията.

Увеличава се периодът, в който българите получават пенсия - водеща тема за вестник "Сега". Мъжете получават средно пенсия в продължение на 22.6 години, а жените - 27.3 години.  Разликата между двата пола почти се е удвоила през последните 17 години.

Данъчните приходи нарастват с над 1 млрд. и 500 млн. лева през 2016 г., пише "Труд". Служебното правителство отчита ръст на събираемостта и в началото на настоящата година - спрямо същия период на миналата постъпленията нарастват с 220 млн. лева. От тях най-голямото увеличение е по приходите на Националния осигурителен институт и здравната каса - над 123 млн. лева повече са събраните средства. 

170 хил. чужденци ще посетят България по Великден. Това показват данни на Института за анализи и оценки в туризма, цитирани от "Стандарт". Около 280 хил.българи пък ще почиват по курорти в страната и чужбина. Най-предпочитани за Великден са Гърция и пограничните райони на Сърбия, отчитат туроператори.

Транспортните синдикати настояват за повече полети между София и Брюксел - статия във вестник "Монитор" Причината - предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. От Асоциацията на българските авиопревозвачи очакват 10-15 % ръст на пътуващите в чужбина през тази година.