Забраната за електронни устройства в самолети в сила до дни
Секция: СВЯТ
23 Март 2017 10:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Забраната за електронни устройства в самолети в сила до дни

/КРОСС/До края на седмицата Великобритания налага забраната за внасяне на електронни устройства в пътническия салон на самолети, съобщи транспортния секретар на Великобритания Крис Грейлинг.

Забраната ще важи за всички устройства, които надвишават 16 см дължина, 9.3 см широчина и 1.5 см дълбочина. Забраната ще важи и за мобилни телефони, които не съответстват на посочените размери, съобщи BBC.

В началото на седмицата САЩ и Великобритания обявиха, че ще наложат рестрикции за полети на няколко компании от няколко държави. Ограниченията включват внасяне на лаптопи, таблети и друга по-голяма техника в салона на пътнически самолети от няколко държави.

По-късно Ройтерс съобщи, че Обединеното кралство е приело допълнителни мерки за сигурност на полетите от Ливан, Йордания, Турция, Египет, Тунис и Саудитска Арабия. Вчера стана ясно, че забраната на Департамента за вътрешна сигурност ще обхваща 9 самолетни компании и 10 летища в 8 държави.

Наложената от САЩ забрана за внасяне на електронна техника в салона на пътническите самолети е в отговор на разузнавателна информация за терористична заплаха.