Сърбия и Македония подсилват границите с България
Секция: СВЯТ
23 Март 2017 12:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сърбия и Македония подсилват границите с България

/КРОСС/Във връзка с постъпили предупреждения на трети държави за възможно преминаване на терористични групи през Сърбия и по повод възможността да се засили бежанската вълна от Турция, Сърбия засилва военното и полицейско присъствие по границите с България и Македония, съобщават световните медии.

По този повод РТС (Радио-телевизия Сърбия) съобщава, че според говорителя на Министерството на отбраната и на Армията на Сърбия Йован Кривокапич "включването на армията и полицията в охраната на държавните граници е предотвратило навлизането на 20 хил. мигранти на територията на страната и е довело до задържането на 132 трафиканти на хора".

Белградският Danas акцентира върху тази част от изявлението на Кривокапич, в която се прави преглед на променената международна ситуация след обтягането на отношенията между Турция и ЕС, като се заключава, че армията и полицията на страната са готови да посрещнат всяко предизвикателство.

Радио В-92 съобщава, че през последните дни са се увеличили опитите на бежанци за нелегално преминаване на границите с България и Македония.