Дебютът на Григор Димитров в Miami Open и стартът на MotoGP на живо през уикенда по Mtel Sport 1
Секция: СПОРТ
24 Март 2017 13:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дебютът на Григор Димитров в Miami Open и стартът на MotoGP на живо през уикенда по Mtel Sport 1

/КРОСС/Два са гвоздеите в програмата на спортните канали на Мтел през уикенда - дебютният мач на Григор Димитров на турнира Miami Open и началото на сезона в MotoGP. И двете събития ще вървят Mtel Sport 1.

Григор Димитров излиза на корта за мача от втория кръг срещу 158-ия в света Гуидо Пея. Срещата ще се излъчва на живо по Mtel Sport 1 в ранните часове на съботния ден, като се очаква да започне в 2:00 часа. Българинът почива в първия кръг, докато аржентинецът победи трудно квалификанта Тим Смичек от Съединените щати в три сета. Това ще е втори двубой между двамата, като единственият досега бе спечелен от Димитров.

От сряда насам Mtel Sport 1 излъчва всички най-интересни двубои от мъжкия турнир в Маями. Първите мачове започват в 17:00 часа, а последните - след полунощ. Финалът на състезанието е на 2 април и също бъде излъчен на живо по Mtel Sport 1. Преди и след най-интересните срещи ще има коментарни студия с експертни мнения и анализи.

След като вече имаха възможност да гледат шоуто NASCAR, феновете на моторните спортове ще имат шанса да проследят и целия сезон на две колела в MotoGP. Началото е тази неделя от 17:00 часа в ефира на Mtel Sport 1, когато ще бъде даден старт на състезанието за Голямата награда на Катар. Ден по-рано по същото време каналът ще предава директно и квалификацията за място.

Спортните канали на Мтел ще излъчат на живо всички 18 кръга от новия сезон на MotoGP, като шампионът ще бъде известен най-късно през ноември, когато е последното състезание във Валенсия. Като шампион в надпреварата влиза Марк Маркес, който ще има тежката задача да защити първото място. Испанецът вече има 3 титли във витрината си, като през 2013 г., още в първия си сезон в Moto GP, той стана най-младия победител в надпреварата.

Както винаги сред фаворитите е и Валентино Роси, който не е печелил титла от 2009 г. Вече три сезона поред ветеранът остава на второто място в генералното класиране. Освен Марк Маркес, на пътя на Доктора застават старият му съперник от времената в Хонда Хорхе Лоренцо и младата надежда Маверик Винялес. Винялес, който е само на 22 години, ще  бъде съотборник на Роси в Ямаха и според повечето специалисти е следващото голямо име в MotoGP.

Програмата на спортните канали на Мтел излъчва богато разнообразие от спортни състезания и първенства в ТВ ефира у нас: 24 часа на ден, седем дни в седмицата, 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. Осем хиляди часа в програмата на каналите са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия.

 До 31 март клиентите на телевизия от Мтел и blizoo ще могат да гледат Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport безплатно.