Откритото първенство на Китай по снукър започва по Евроспорт
Секция: СПОРТ
24 Март 2017 13:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откритото първенство на Китай по снукър започва по Евроспорт

/КРОСС/Световният снукър тур продължава идната седмица с „Чайна оупън" по Евроспорт - „Домът на снукъра". Откритото първенство на Китай ще се проведе в аулата на Пекинския държавен университет и е последна квалификация за световния шампионат през април. Евроспорт 1 и Евроспорт 2 ще покажат пряко всички сесии от турнира. Първото пряко предаване е на 27 март от 9.30 ч. по Евроспорт 1, а финалът - на 2 април от 9.00 ч. по Евроспорт 1 и от 14.30 ч. по Евроспорт 2. Зрителите могат да наблюдават всички двубои и на абонаментната платформа Eurosport Player.

Шампионът Джъд Тръмп оглавява схемата. Победителят от Шампионата на играчите открива турнира в понеделник с квалификационен мач срещу ветерана Джейсън Уестън. Световният шампион Марк Селби среща аматьора Адам Стефанов, а Рони О`Съливан, който ще се появи на турнира за първи път от пет години насам, започва срещу уелсеца Гарет Алън.

„Чайна оупън" винаги е минавал в сянката на предстоящото световно първенство и много пъти в последните години водещи играчи изобщо не се записваха за участие за да пестят сили. 13 от 16-те места за поставени в схемата в „Крусибъл" вече са заети, а последните трима ще бъдат определени в Пекин. Кайрън Уилсън и Антъни МакГил са с единия крак на световното, но 16-ия в световната ранглиста Райън Дей е уязвим, защото отпадна в квалификациите. Авансът му пред 17-ия Джо Пери е над 15 000 паунда, което означава, че на Джентълмена му е необходим поне полуфинал за да го изпревари. С шанс за 16-ото място са още Мартин Гулд, Дейвид Гилбърт, Марк Кинг и Рики Уолдън.", коментира експертът на Евроспорт Йордан Божинов малко преди старта на първенството.

Цялата програма на Евроспорт можете да следите тук: http://bit.ly/2fztQvT