Приключи деветото издание на „Научи се да караш ски”
Секция: СПОРТ
24 Март 2017 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приключи деветото издание на „Научи се да караш ски”

/КРОСС/2 535 деца получиха безплатни уроци по ски в тазгодишното издание на програмата „Научи се да караш ски", която беше подкрепена от Мтел. Деветото издание на инициативата приключи вчера в курорта Боровец със състезание между 36 деца - победители в седмичните прояви на инициативата. Най-добре класиралите се при момичетата и момчетата във финалната надпревара бяха наградени с 4-дневна ски ваканция в Банско. Освен голямата награда, класиралите се от 1-во до 6-о място ще получат и двудневни уикенд лифт карти за пистите в Боровец и специални награди от Мтел.

„Научи се да караш ски" се провежда за девета поредна година под егидата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и БФСки. Програмата е предназначена за деца от I до IV-ти клас, като досега участие в проекта са взели над 24 367 малчугани.

Телекомът продължава своя ангажимент, свързан с безопасността на ски пистите. За трета поредна година Мтел инициира кампания за безопасно каране, която цели да покаже колко важно скиорите и сноубордистите да спазват правилата по пистите. Компанията осигурява табели с предупредителни послания, които са поставени на ключови участъци по пистите, на предпазните мрежи, както и на всички протектори, разположени на опасни места, където има стълбове, машини за сняг, дървета, контейнери и други.