Румен Радев и съпругата му се срещат с папата
Секция: СВЯТ
24 Март 2017 15:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев и съпругата му се срещат с папата

/КРОСС/ Президентът Румен Радев, придружен от съпругата си, ще участва в юбилейната среща на върха в Рим. Срещата бележи 60 години от подписването на Римските договори, които положиха основите на Европейския съюз. Шест десетилетия по-късно, пак в италианската столица, ще бъде даден старт на процеса по реформиране на Общността след напускането на Великобритания, предаде Нова телевизия.

Вечният град посреща лидерите с драконови мерки за сигурност.

Въздушното пространство е затворено за всякакъв вид летателни уреди, включително и дронове. Снайперисти са разположени по покриви, а хиляди видеокамери следят ключовите места в града. Две централни зони са отцепени за движения. Периметърът около Капитолийския хълм, където ще се съберат 27 европейски лидери, е забранен дори за движние на пешоходци.

Заплахите, които безпокоят италианските служби за сигурност, са две: терористичен акт на джихадисти, активирани след загубите, понесени в Сирия, и опасност от сблъсъци и провокативни акции на радикални активисти, стекли се от различни страни.

5000 са агентите, които са разположени около ключовите зони. Охранителният периметър е достъпен само след контролни проверки. Забранено е носенето на каски, шапки и качулки, за да се виждат лицата на хората.

Тази вечер папа Франциск приема държавните ръководители на Европа, сред които и Румен Радев, продружен от съпругата си.