Цацаров иска да се снеме имунитетът на кандидат-депутат
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Март 2017 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цацаров иска да се снеме имунитетът на кандидат-депутат

/КРОСС/Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение за привличане на Николай-Емил Шопов като обвиняем за управление на превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред.

Николай-Емил Шопов е кандидат за депутат в изборите за народни представители на 26 март тази година.

Искането на главния прокурор се основава на доказателства, събрани в хода на разследване, наблюдавано от Софийска градска прокуратура.

Вчера около 15.40 ч. на бул. „Черни връх" в София е възникнало пътно произшествие между автомобил „Рено-Клио" и мотоциклет „Хонда", при което мотоциклетът се е ударил в лекия автомобил.

Мотоциклетът не е бил регистриран по надлежния ред, не са били издадени и поставени регистрационни табели и е бил управляван от Николай-Емил Шопов. На пристигналите на място полицейски служители Шопов е представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено от САЩ.

Николай-Емил Шопов е бил отведен в полицията, където е бил задържан за срок до 24 часа. При проверка в страницата на ЦИК станало ясно, че Шопов е кандидат за народен представител и незабавно бил освободен.

Съгласно Наказателния кодекс наказанието за управление на превозно средство, което не е регистрирано по съответния ред, е лишаване от свобода до една година или с глоба от петстотин до хиляда лева.