Задържаха трима българи за разреждане на горива в Гърция
Секция: СВЯТ
25 Март 2017 11:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха трима българи за разреждане на горива в Гърция

/КРОСС/ Гръцката полиция арестува трима българи, участвали в канал за трафик на химикали от България, съобщи БНР. Химикалите са използвани за разреждане на горива. Полицията разполага с пълни данни за начина, по който е действала мрежата за внос на забранени химикали.

Тримата българи са арестувани в депото за съхранение на забранените за внос химикали, с които са разреждали горивата в четири бензиностанции в Атина. С цистерни от България по два пъти на седмица са внасяли химическите вещества. След това са прехвърляни на танкери и продавани на собственици на бензиностанции.

Задържани са и двама гърци, които извършвали трансфера в Атина. Два месеца полицията е следяла трафика, за да установи участниците в мрежата и пълната схема на действие. Акцията е извършена съвместно с икономическа полиция и отдел организирана престъпност.

На границата на Промахон задържаха и шофьора на една от цистерните, след като е прехвърлил химическите вещества в Атина. Конфискувани са шест танкера с голямо количество смес от разтворители. Все още няма информация, коя българска фирма е износител на веществата.