Дронове в битка за по-безопасна технология
Секция: Технологии
26 Март 2017 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дронове в битка за по-безопасна технология

/КРОСС/Вече има какви ли не, находчиви подходи за свалянето на дронове. DroneClash е въздушна битка между дронове, организирана от Delft University в град Делфт, Холандия, която ще изправи пилотите един срещу друг, но победител няма да е първия пресякъл финалната линия, а този който свали колкото е възможно повече безпилотни самолети, в името на безопасността.
"Дроновете може да влетяха в живота ни, но ние трябва да бъдем в състояние да ги отстраним, ако е необходимо", казва Барт Ремеш от MAVLab в Delft. „Дроновете се развиха изключително през последните години, както и индустрията за борба с тях. Теоретично, разработките в тези две области, трябва да доведат до безопасно и сигурно включване на дроновете в нашето ежедневие. Организираме DroneClash, за да разработим нови идеи и да насърчим този процес."
Някои от тези мерки за борба с дронове включват, пушки за заглушаване на комуникацията, оръдия изстрелващи мрежи и орли, обучени да улавят дроновете във въздуха. Малко вероятно е, хищни птици да вземат участие в DroneClash, но организаторите се надяват събитието да вдъхнови нови умни идеи.
Отбори от по четирима ще се бият на летище Валкенбург в Холандия на 4-ти Декември Всеки отбор ще има дрон „Кралица"(Queen), който ще трябва да защитават, както и няколко бойни дрона, които ще използват за атака.
След първия етап от битката, останалите дроновe продължават към втори етап, наречен „Hallway of Doom Death and Destruction", където участниците ще трябва да се справят с най-различни инструменти против дронове. Тези, които оцелеят, ще преминат към етапа „4 Queen Palace", където целта ще е да се свали дрона „Кралица" на опонентите.