Nissan Qashqai получи по-агресивна визия
Секция: Автомобили
26 Март 2017 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Nissan Qashqai получи по-агресивна визия

/КРОСС/Nissan представи обновения си кросоувър Qashqai, с който въвежда съществени подобрения в характера на автомобила. Новостите се фокусират върху модерния екстериорен дизайн, по-високото качество в интериора и подобрени динамични параметри. Добавени са също нови интелигентни технологии, които продължават пътуването на Nissan към мобилността с нулеви вредни емисии и нулеви смъртни случаи. От лансирането на оригинала през 2007 година са продадени над 2,3 милиона автомобила. По случай 10-годишното лидерство в сегмента на кросоувърите, Nissan Qashqai е получил всеобхватни подобрения, които се базират на задълбочена обратна връзка от клиентите. Те са направени с цел утвърждаване на позицията му на най-продаван кросоувър в Европа. От началото на 2018 г. за новият Qashqai ще се предлага с технологията за автономно управление ProPilot, която контролира завиването, ускорението и спирането при магистрално движение в една лента. Това ще даде на клиентите по-голяма увереност при движение, подобрен контрол, по-голяма свобода по време на голямо задръстване и движение с висока скорост.

На външен вид обновеният Nissan Qashqai е освежен, като сега предлага по-изискан екстериор с нов динамичен стил. Подобренията включват напълно променена предна V-образна радиаторна решетка с логото на Nissan. Бронята и предният капак са нови, с ревизирани светлини и по-голяма разлика между халогенните фарове и LED светлините, като и двата вида са получили нова версия на дневния светлинен подпис, оформен като бумеранг. Предните светлини са с променена форма, а добавянето на адаптивни фарове повишава безопасността през нощта. Фаровете отзад също са със светлинен мотив с форма на бумеранг, който е разширен и включва модерен триизмерен ефект на лещите, за оптимизация на светлинния подпис. Цветовата палитра на Qashqai е разширена с два нови ярки цвята.

Подобренията в интериора на новия Qashqai се изразяват в нова конфигурация, материали с по-високо качество и модерни технологии. Новото най-високо ниво на оборудване Tekna+ разполага с нови седалки, тапицирани с висококачествена и мека кожа Nappa с луксозна триизмерна обработка на кожата за централните панели. Новият D-образен мултифункционален волан е с хромирана декорация. На него е монтиран 4-посочен контролер за дисплея на водача, за по-интуитивно използване. Навигационна система сега предлага интелигентен потребителски интерфейс. За музикалните фенове като опция се предлага нова премиум аудиосистемата BOSE със 7 високоговорителя с възможност за индивидуализация на звука в автомобила.

Второто поколение на Nissan Qashqai се откроява с увереното си управление. Благодарение на редица подобрения, невидими за окото, новият модел запазва своите превъзходни характеристики на управление. Пътното поведение е още по-рафинирано, благодарение на модификациите по окачването, амортисьорите и системите за завиване. Подобрена употреба на абсорбиращи материали и увеличена дебелина на стъклата са довели до намаляване на шума от колелата, работата на двигателя и вятъра. Налични са нови 17, 18 и 19-цолови алуминиеви джанти с аеродинамично оптимизиран дизайн за постигане на максимална ефикасност.