Германия продължава без грешка към Мондиал 2018
Секция: СПОРТ
27 Март 2017 08:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германия продължава без грешка към Мондиал 2018

/КРОСС/Световният шампион Германия продължава без грешка по пътя си към Мондиал 2018 в Русия.

Тази вечер Бундестима срази като гост Азербайджан в среща от петия кръг в група С и събра пълен актив от 15 точки. Два гола за победителите на стадион "Тофик Бахрамов" отбеляза Андре Шюрле, а по един добавиха Томас Мюлер и Марио Гомес. За домакините пък вкара Димитрий Назаров, като това беше първи допуснат гол от Бундестима в тези квалификации.

В другата среща от потока, изигран досега, Чехия разгроми аутсайдера Сан Марино с 6:0. По два гола за победителите вкараха Антонин Барак и Владимир Даруда, а по-един вкараха Теодор Гебреселасие и Михал Кременчик. Чехите се порадваха едва няколко часа на второто си място във временното класиране, тъй като Северна Ирландия срази Норвегия с 2:0 и събра 10 точки. Чехите станаха трети с 10, а азерите вървят четвърти със 7. Норвегия е на предпоследното място с 3, а на дъното е Сан Марино с 0.

Англия също върви уверено към световното първенство след победа с 2:0 над Литва у дома в среща от група F. Головете за "трите лъва" отбелязаха завърналият се в националния отбор 34-годишен ветеран Джърмейн Дефоу във 22-ата минута и влезлият като резерва Джейми Варди в 66-ата.

В другите срещи от групата Словакия победи като гост Малта с 3:1, а Шотландия срази Словения с 1:0. В потока води Англия с 13 точки, пред Словакия с 9, Словения с 8, Шотландия със 7, Литва има 5, а на дъното е Малта с 0.

В ранния мач от група Е Армения надви Казахстан с 2:0 в двубой без значение за крайното класиране. В изиграните по-късно двубои се получиха следните резултати: Черна гора - Полша 1:2 и Румъния - Дания 0:0. Така Полша води във временното класиране с 13 точки, следват Черна гора и Дания с по 7, Румъния и Армения имат по 6, а Казахстан е с 2 точки.