Йончева: Това е голяма победа за Левицата
Секция: ПОЛИТИКА
27 Март 2017 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йончева: Това е голяма победа за Левицата

/КРОСС/ „Това е много голяма победа за Левицата", обяви водачът на листата на „БСП за България" в Хасково Елена Йончева след края на парламентарните избори.

„БСП не е първа политическа сила на изборите, но несъмнено това е много голяма победа за левицата. За БСП са гласували два пъти повече хора в сравнение с последните парламентарни избори и повече от първия тур на президентските избори", допълни тя пред „Нова телевизия".

"Проблемът е, че хората не излязоха да гласуват. Когато това стане печели корпоративният, както и купеният вот. Хората освен това гласуват за шоу, а не за политики. Но това, че над 1 млн. са гласували за нас е успех. Хората вече не се страхуват, а имат смелост", категорична бе Йончева. 

Тя коментира и предизборната кампания и твърденията на Бойко Борисов, че самата тя е получавала пари от държавата, за да прави журналистически разследвания.

"Битката с Бойко Борисов бе загуба за всички. Преди избори трябва да се говори за политики, а не да са хвърлят лъжливи обвинения. Нямаше сблъсък между лидерите.

Къде в Европа, в САЩ няма такъв? Всички знаем каква е истината. Бойко Борисов избяга от него. И то не за първи път. Това е проблем за България", каза Йончева.