Бойчев: Рано или късно БСП ще бъде водеща политическа сила
Секция: ПОЛИТИКА
27 Март 2017 11:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойчев: Рано или късно БСП ще бъде водеща политическа сила

/КРОСС/ „За мен е ясно едно, че тепърва пред нас ще има достатъчно възможности и ако ние продължим по пътя, по който вървим, рано или късно БСП ще бъде водеща политическа сила". Това каза Жельо Бойчев, който беше водач на листата на БСП в 23 МИР - София, в интервю за „Фокус".

„Да имаш подкрепата на близо 1 млн. избиратели не е малко. Голяма отговорност е от тук нататък да я развиваш и съхраняваш. Не мога да скрия, че имаше и очаквания желанието за промяна в държавата и това, че БСП го олицетворява да бъде изразено по по-ясен начин", допълни Бойчев.

Той отчете, че БСП е единствената политическа сила, която удвоява своя резултат. По думите му партията има осезаем ръст на доверие спрямо миналите парламентарни избори.

„Ако направим съпоставка със ситуацията, която беше в партията само преди една година се наблюдава няколкократно повишаване на доверието. Искахме едно по-категорично изразено желание за промяна в страната. То не се случи на тези избори по начина, по който искахме. Резултатът показва, че сме на прав път. Промяната в нагласите е процес, който ще отнеме време. Доверие не се изгражда лесно, нито за месец - два, а с постоянна и упорита работа".