Александър Вучич иска зенитно-ракетните системи „С-300“ да бъдат тема по време на срещата му с Владимир Путин
Секция: Русия
27 Март 2017 16:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александър Вучич иска зенитно-ракетните системи „С-300“ да бъдат тема по време на срещата му с Владимир Путин

/КРОСС/Сръбският министър-председател Александър Вучич е пристигнал днес в Москва, където ще се срещне с руския президент Владимир Путин. В Руската столица са пристигнали и сръбският министър на отбраната Зоран Джорджевич и министърът на труда Александър Вулин, предаде сръбското радио B-92, цитирано от ИА Фокус.
Вучич посочи, че темите на преговорите в Кремъл ще включват военното сътрудничество в сферата на отбранителната индустрия. Той ще проведе „лична среща" с Путин, а след това сръбската правителствена делегация ще има отделни срещи с представители на руското правителство.
„Първата ни тема е икономическото сътрудничество след падането на курса на рублата, цените на петрола и на газта, както и спадът в сръбско-руската търговия. Ние ще обсъдим и сътрудничеството в оръжейната индустрия", заяви сръбският министър-председател. Той добави, че ще бъде обсъдено и военното и техническото сътрудничество между двете държави.
„Имаме идея също така да говорим за зенитно-ракетни системи С-300, които са отбранително оръжие", заяви министър-председателят. Според него честите срещи с руски представители на властта сочат, че Сърбия и Русия имат добри отношения, които допълнително се подобряват.
„Полагаме усилия да открием нови модели за установяване на много форми на сътрудничество с Русия", заяви Вучич и подчерта, че Сърбия няма да наложи санкции срещу Русия и не иска да участва в каквито и да е военни обединения.