Къде, какво в страната
Секция: Предстоящи събития
28 Март 2017 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 13.00 часа в Голям колегиум на Министерство на земеделието и храните ще се проведе Консултативен съвет (КС) по тютюна.

***
София.
От 9.15 часа в Дома на Европа в София заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова ще открие първата среща на тема „Системи за управление на прогнозирането на умения в съответствие с нуждите на пазара на труда в ЕС: Оценка за България".

***
София.
От 9.00 часа в Гранд Хотел София (ул. „Гурко" 1) ще се проведе международна конференция „Предпоставки за модерно журналистическо образование".

***
София.
От 9.30 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо Хр., Красимир Хр., Анатолий П., Георги Г., Митко М., Димитър В., Йордан Д., Петър П., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Недялко Цв., обвинен в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Григор П. и Иво П., обвинени в незаконно превеждане през граница.

***
София.
От 9.30 часа 22 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Петко Митевски, бивш касиер на „Алфа банк" (чл. 203, чл. 206 ал. 4 от НК).

***
София.
От 9.30 часа 23 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу съдия Анелия Рашева, обвинена за престъпление по служба.

***
София.
От 10.30 часа ще се състои заседание на ЦИК.

***
София.
От 11.00 часа в офиса на "Да, България!" на бул. "Драган Цанков" 12-14, ет. 2, ап. 7 ще се проведе пресконференция на "Да, България!".

***
София.
От 11.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър К., Георги Б., Чавдар Д., Юрий К., Димитър Ш., Илия И., Йоланта Б., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа в Пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на коалиция ДОСТ във връзка с парламентарните избори.

***
София.
От 12.00 часа в Аулата на Софийски университет кметът на София Йорданка Фандъкова и екипът на София2018 ще представят пред студентите и академичната общност инициативата „София - Европейска столица на спорта".

***
София.
От 12.30 часа в болница „Токуда", ет. 9, ще се проведе пресконференция във връзка с дефицита на витамин В 12.

***
София.
От 13.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Борислав Т., Николай М., Методи Г., Христо Н., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в централата на АБВ на ул. "Врабча" 23 ръководството на коалиция „АБВ - Движение 21" ще даде пресконференция.

***
София.
От 13.30 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Я., производство по чл. 65 НПК - задържане под стража в досъдебното производство и в производството по ЗЕЕЗА.

***
София.
От 13.30 часа 17 състав на Софийски градски съд ще гледа делото Сашо Тръпков (катаджията обвинен за подкуп и сниман повреме на проверка - чл. 301-303 НК).

***
София.
От 14.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад по заявление с вх. № Е-15-20-12 от 10.03.2017 г., подадено от "Булгаргаз" ЕАД, за утвърждаване на цени за II тримесечие на 2017 г., по които общественият доставчик продава природен газ на крайните снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа.

***
София.
От 14.000 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Милен Е., производство по чл. 65 НПК - задържане под стража в досъдебното производство и в производството по ЗЕЕЗА.

***
София.
От 14.45 часа 22 състав на Софийски градски съд ще гледа делото съдия Евелин Драганов (Гл. ІІ НК - престъпление против личността).

***
София.
От 18.00 часа в Галерия „Академия", ул. „Шипка" 1, ще бъде представена изложбата „60 години България в ЮНЕСКО".

***
София.
В столичната галерия „Сердика", ул. „Цар Самуил" 90Б, ще бъде представена изложба "Атон в рисунки и фотографии" на Андрей Янев и Мирослав Дачев.

***
Бургас.
От 9.00 часа в ДНХ Общински съвет-Бургас ще проведе редовно заседание.

***
Бургас.
От 11.30 часа в залата за Академичен съвет, зала 311, ръководството на Бургаски свободен университет ще проведе пресконференция: „Кандидатстудентската кампания в БСУ - с голям прием и с нови социални облекчения за учебната 2017/18 година".

***
Варна.
От 11.00 часа в сградата на Териториално статистическо бюро - Североизток на бул. Сливница 191, ет. 5, ст. 501 ще се проведе пресконференция на тема „Дейност на нефинансовите предприятия в област Варна през 2017 година". На пресконференцията ще бъдат представени обобщени данни от Годишните отчети за дейността на нефинансовите предприятия за 2015 г., както и информация за предстоящи анкетни изследвания, провеждащи се на територията на област Варна.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в залата на РУО Велико Търново ще се проведе семинар за ранна превенция на употребата на алкохол от непълнолетни.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Голяма зала на общината ще се проведе публично обсъждане на Отчета за касовото изпълнение на бюджета на Община Велико Търново към 31.12.2016 г.

***
Видин.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин пресконференция за резултатите от проведения парламентарен вот на 26 март в 5 избирателен район-Видин ще даде председателят на РИК-Видин Павел Петков.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се състои спектакълът „Зона Замфирова" от Стеван Стремац.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Младежки център ще се проведе ХІV издание на Общински конкурс за карикатура „Смешното в училище в карикатури".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център, Концертна зала, ще се проведе Пролетен концерт на Вокална група „Златно зрънце" с ръководител Мария Димитрова в партньорство с Младежки център - Добрич.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър "Йордан Йовков" ще се състои Благотворителен фолклорен концерт в помощ на Божидар с участието на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа", Детска танцова студия „Добротица", Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица", Клуб„Пъстър хоровод", Клуб „Хорце", Клуб „Жътвари", Клуб"Веселчани", деца от детските градини в град Добрич, Галина Дурмушлийска, Оркестър „Извор" и Оркестър „Приятели".

***
Дупница.
От 10.30 часа в кабинета на зам.-кмета на Община Дупница Красимир Георгиев ще се проведе пресконференция.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в читалище „Пробуда" ще се проведе среща на съвместната фокус група по проект за разработване на план за развитие на предприемачеството

***
Ловеч.
От 9.00 часа в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев" Българо-сирийската авторка Даян Шаер ще се срещне със своите почитатели ще представи късометражния филм по своя първи роман „Има ли места в Рая?".

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 1 Окръжен съд - Пловдив ще гледа делото срещу Янко И., обвинен в извършване на престъпление по чл. 248а ал. 2.

***
Пловдив.
От 19.00 часа в клуб „Петното на Роршах" в гр. Пловдив, ул. Йоаким Груев 26, ще бъде представена книгата „Бизнес компас за Германия. Как да работим с немски партньори и колеги" на Евгения Вебер.

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала 105 на общинската администрация ще се състои брифинг на кмета Стефан Радев и неговите заместници.

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала 105 на община Сливен ще се състои пресконференция с председателя на Общинския съвет Димитър Митев във връзка с предстоящото заседание на Общинския съвет на 30 март.

***
Сливен.
От 11.00 часа в голямата зала на МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен ще проведе лекция Училището за родители.

***
Хасково.
От 17.00 часа в читалня на Регионална Библиотека „Хриисто Смирненски" ще се проведе среща с писателя Токораз Исто.

***
Хасково.
От 19.00 часа в ДКТ „Иван Димов" ще се състои постановката „Тайната на един Дон Жуан" по Валентин Красногоров.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг за предстоящите ХХIV-ти Международни детско-юношески хорови празници "Добри Войников", които ще се проведат от 6 до 9 април в Шумен.