СИБАНК се включва в Европейска седмица на парите 2017
Секция: ИКОНОМИКА
28 Март 2017 12:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
СИБАНК се включва в Европейска седмица на парите 2017

/КРОСС/Европейската седмица на парите ще се проведе от 27 до 31 март 2017 г. Съвместната инициатива на Европейската банкова федерация и национални банкови асоциации се отбелязва в Европа за трета поредна година. Асоциацията на банките в България (АББ), която е неин член, организира инициативата за първи път в България.

Целта на Европейската седмица на парите е да се повиши обществената информираност по въпросите на финансовото образование и финансовата грамотност чрез организиране на различни събития за учениците, както на национално, така и на европейско ниво. В дългосрочен план целта на кампанията е да се подобри нивото на финансово образование в Европа, по-специално, за ученици в основните и средните училища.

В рамките на Европейската седмица на парите СИБАНК организира открити уроци и посещение на ученици и студенти в централата на банката.

В Първа английска езикова гимназия урок ще изнесе Кристоф Де Мил, изпълнителен директор на СИБАНК. Банката подготвя и урок за ученици от X клас в 19 СУ „Елин Пелин", както и за ученици от III до V клас в 73 СОУ „Владислав Граматик", както и с ученици от 119-то СУ "Академик Михаил Арнаудов".

Открит урок пред ученици от ХI клас от Националната търговско-банкова гимназия на тема: "Кредитиране. Безконтактни технологии за разплащане и сигурност на плащанията." в централата на банката ще проведат Светла Георгиева, изпълнителен директор "Риск" и Свилен Захариев - ръководител управление „Картови разплащания".

Ще бъде организирана викторина, а правилно отговорилите ще бъдат възнаградени с прасенца-касички, любезно предоставени от АББ.

Вижте повече за Европейската седмица на парите: http://www.europeanmoneyweek.eu/
Повече информация ще намерите и на сайта на АББ: https://abanksb.bg/press/european-money-week-2017/