ПЕС поздрави БСП за успеха
Секция: ПОЛИТИКА
28 Март 2017 16:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПЕС поздрави БСП за успеха

/КРОСС/Партията на европейските социалисти е поздравила БСП за силния резултат, постигнат на предсрочните парламентарни избори на 26 март. БСП, начело с лидера й Корнелия Нинова, зае второто място на вота с 955 490 гласа, съответно 27,2%.

"Спечелването на ​80 от 240 места ​в НС ​е сериозен успех за БСП и за ПЕС. То е резултат от ясното желание на българите за повече социална справедливост​", се казва в съобщението на ПЕС.

Според лидера на ПЕС и бивш български премиер Сергей Станишев избиратели​те в България се​ доверява​т на БСП като единствената истинска алтернатива вляво.

"Да бъдеш гласа на почти 1 милион души предполага голяма отговорност и БСП ще трябва да бъде ключов играч през следващия важен за бъдещето на България и на ЕС период, когато европейските теми и наближаващото председателство на ЕС ще заемат водещо място в дневния ред на страната", посочва Станишев.

Той допълва, че това е възможност за социалистите в България да работят за по-единна, по-социална Европа, за повече солидарност и социална справедливост -​ ​неща, които десните в Европа не са успели да постигнат до момента.