Отново слънчево и почти тихо време
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Март 2017 21:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отново слънчево и почти тихо време

/КРОСС/През нощта ще бъде ясно, а утре - отново слънчево. Почти тихо време. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Минималните температури ще са между 0 и 5°, а максималните - предимно между 16 и 21°.

В София минималната ще е около 1°, максимална - около 17°.
Най-топло ще е в Сандански и Видин - по 21° .

По Черноморието ще бъде слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са 15 -16°. Температурата на морската вода е 8 - 9°. Вълнението на морето е 1 - 2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен-до силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 - около 4°.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца. В четвъртък вятърът от север-северозапад ще се усили. Облачността ще се увеличи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 17° и 22°.

В петък ще бъде по-хладно, вятърът ще се ориентира от североизток. Над по-голямата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява, като по-значителна ще се задържи над югозападните райони и там на отделни места ще превали слаб дъжд. В събота ще бъде предимно слънчево, сутринта - доста хладно. Ще духа слаб източен вятър.