Атанас Папаризов остава представител на България в СТО
Секция: ПОЛИТИКА
29 Март 2017 13:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Папаризов остава представител на България в СТО

/КРОСС/Правителството определи Атанас Папаризов за представител на България при Световната търговска организация (СТО), съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Папаризов е избран с оглед на запазване на постигнатите от България позиции в работата на СТО и във връзка с подготовката и осъществяването на Българското председателство на Съвета на ЕС - 2018 г.

Папаризов бе избран за представител на България в СТО през пролетта на 2014 година. Той е роден на 5 юли 1951 г. в София. Завършил е английска гимназия и "Международни икономически отношения" в Московския държавен институт по международни отношения в Москва през 1977 г. До 1990 г. е работил в Министерството на външната търговия. Специализирал е в Харвардския университет. Владее английски, френски, испански, руски и шведски език.

Папаризов беше министър на търговията и външно-икономическото сътрудничество по времето на кабинета на Жан Виденов. Бил е министър и в правителствата на Андрей Луканов и Димитър Попов. В периода 2007-2009 г. Папаризов беше и депутат в Европейския парламент. Преди да бъде избран за представител на България в СТО през 2014 година той е бил съветник към комисията за еврофондовете в НС.